Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Cross

Bambucross till nästa säsong?

 

bambu cross

Det brittiska företaget Bamboo Bikes lanserar i dagarna en ny crosscykel som komplement till sin tidigare 26” MTB. De speciella med Bamboo Bikes cyklar är som namnet antyder att de är byggda i bambu.

bambu cykel crossRamen är designad och konstruerad med hjälp av två ingenjörer från universitetet i Oxford och kombinerar vibrationsdämpanden bambustavar med organsiska flaxfibrer. Samma fiber som för övrigt Merida använder i sina teamcyklar. Designerna själva säger att kombinationen utnyttjar styvheten i träet med styrka och flexibilitet.

Annons

Totalt kommer man under sommaren bygga ihop 100 bamucrossar och utöver träramen kommer cykeln att utrustas med Shimano 105/CX50 komponenter. Prislappen hamnar på £1900 vilket motsvarar knapp 20 000 kronor.

Cykeln har testkörts av Team Bamboo Bikes egen James Hards som tävlar på fabrikens MTB-cyklar, och han säger efter provturen att ”Det var den snabbaste cykel jag någonsin kört på”. James neutralitet i testen skall man nog ta med en nypa salt.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Inställt…
Close