Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Bambucross till nästa säsong?

 

bambu cross

Det brittiska företaget Bamboo Bikes lanserar i dagarna en ny crosscykel som komplement till sin tidigare 26” MTB. De speciella med Bamboo Bikes cyklar är som namnet antyder att de är byggda i bambu.

bambu cykel crossRamen är designad och konstruerad med hjälp av två ingenjörer från universitetet i Oxford och kombinerar vibrationsdämpanden bambustavar med organsiska flaxfibrer. Samma fiber som för övrigt Merida använder i sina teamcyklar. Designerna själva säger att kombinationen utnyttjar styvheten i träet med styrka och flexibilitet.

Annons

Totalt kommer man under sommaren bygga ihop 100 bamucrossar och utöver träramen kommer cykeln att utrustas med Shimano 105/CX50 komponenter. Prislappen hamnar på £1900 vilket motsvarar knapp 20 000 kronor.

Cykeln har testkörts av Team Bamboo Bikes egen James Hards som tävlar på fabrikens MTB-cyklar, och han säger efter provturen att ”Det var den snabbaste cykel jag någonsin kört på”. James neutralitet i testen skall man nog ta med en nypa salt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.