Lördagsmys när det är som bäst

22 Okt 2017

Igår var det distansmys på schemat. Jag, Marcus och Matthias planerade en tidig runda med medhavd fika. Jag rullade ut ur Nässjö i mörkret, klockan var 0640 och jag hade kaffetermosen i styrväskan. Trampade landsvägen ut till Fredriksdals innan jag svängde in på små grusvägar och skogsvägar. Lämpligt nog körde jag lite vilse i gryningen, fick konsultera Google Maps och leta mig tillbaka mot Fintorp där vi skulle mötas. Jag var lite tidig så körde och mötte grabbarna längs vägen mot Tenhult. Mötte strax två  lysen, vände, och vi cyklade vidare i det vackra höstvädret.

IMG_1436 IMG_1440 IMG_1443

Fintorp och Forserum passerades innan vi stannade vid en korsning med den lämpliga skylten Krogen för fika. Namnet förpliktigade och när Matthias och Marcus dukade fram bröd, tonfiskröra, bullar, snickerskakor m.m. kunde jag inte låta bli att erbjuda en liten värmande hutt. Stanleypluntan och den kombinerade ringklockan/shotsglaset från King Cage plockades fram och en liten Fireball fick funka som aptitretare innan vi högg in på fikabuffén.

IMG_1446 IMG_1448 IMG_1449 IMG_1450

Fördelen med att fika ute såhär på höstturen är ju att man inte blir svettig och kall på samma sätt som när man går in inomhus, dessutom får man ju tillfälle att använda sina fina väskor. Mätta och belåtna trampade vi upp värmen igen via Sund, Lekeryd, Öggestorp, Tenhult och till Jönköping. Höstcykling är verkligen fantastiskt fint, kall, frisk luft och alla vackra höstfärger. Svårt att inte tycka synd om de som ställer in cyklarna efter Vätternrundan och går miste om det här.

IMG_1452

Som avslutning på distanspasset besökte vi RandoJanne på Ryhov. Läs gärna hans gripande berättelse på hans blogg. För en och en halv månad sedan körde vi en 20-mils brevet tillsammans och Janne var som vanligt stark som en oxe när vi snackade om cykeldrömmar som PBP m.m. Nu går Janne en brutalt hård match mot Cancern men lyckas behålla sitt positiva och varma sätt. Janne du är helt fantastisk!

FUCK CANCER!

6 kommentarer

Janne 23 Okt 2017

Härlig läsning Danne, och tack för att jag fick vara med och avsluta rundan, var så skönt att få prata lite cykling en stund ?

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 23 Okt 2017

  Tack själv Janne.

  Svara
Tom 26 Okt 2017

Nice blog! What are the long fenders on the bike in the last picture?

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 26 Okt 2017

  Thanks! Do you mean the fenders on the grey Shand or on the black Cannonadale?

  Svara
   Tom 28 Okt 2017

   Must be the black one, with the red on the fenders

   Svara
    Daniel Johansson
    Daniel Johansson 29 Okt 2017

    Fenders are from Biltema. Marcus has put two fenders together to get them long enough and used a piece of rubber mat at the end of the fender.

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.