Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

2406,6 km cykling planerad och klar.

Då var äntligen ruttplaneringen klar inför Transatlantic Way på Irland. Även om drygt 2100 av dessa ska cyklas längs med en fastställd rutt så är det en del pyssel. De dryga 23 milen från Dublin till Derry samt de avslutande 3,5 milen skulle planeras och här fick jag själv välja väg. Övriga delen av banan längs West Atlantic Way har jag bara kontrollerat, kollat höjder, städer, vägar, foton m.m. vilket så klart tar lite tid. När det dessutom ser så där sagolikt vackert ut är det ju svårt att låta bli att sitta och drömma vid datorn. När allt var genomgänget så har jag delat upp rutten i dagsetapper för att de ska bli hanterbara i min GPS. Jag kör ju huvudsakligen med en Garmin Edge 1000 och om filerna blir för stora så blir den lite trött. Av den anledningen så har jag delat upp dem i runt 35 mil långa etapper. I reserv har jag en Garmin etrex 30 som har den fördelen att den går på vanliga AA batterier. Skulle jag få haveri på dynamon eller USB-porten på styrstammen så kommer jag köra med denna. Etrexen vill ha ännu mindre filer så därför delade jag upp varje dag i två delar om 17,5 mil.

IMG_4722

Totala sträckan ser ut att bli 2406,6 km med en total stigning om 21900 höjdmeter. Nu blir det sannolikt något längre med någon felkörning och något färre höjdmeter då Ridewithgps inte tar hänsyn till tunnlar och broar utan bara räknar på terrängen.

Jag har gjort upp tre scenarion i huvudet inför loppet. Ett bra, ett troligt och ett lite sämre. I det bästa alternativet så kör jag 37 mil dygn ett, vilar några timmar i väntan på färjetransport, därefter 35 mil/dygn i fem dagar för att avsluta med 24 mil och målgång runt midnatt efter knappt 7 dygns cykling. Nu kan ju väder, vind, kroppen, knoppen, cykeln m.m. göra att det här blir kärvt men jag ska göra mitt bästa.

Utrustningen är i princip klar. Jag planerar för att köra ett genrep om en dryg vecka med ett 600km brevet samt knappa 100 km till i transport till och från start/mål. Där kommer jag köra med racepackning och ha med sovutrustning m.m. Sedan ska hojen in på en rundsmörjning hos Cykelsmedjan och jag ska se till att bli redo mentalt för att lida.

Är det något särskilt ni skulle vilja att jag skriver om inför tävlingen?

Annons

Kände att jag var tvungen att avsluta med en liten film från den kommande turen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TNjsFzyKJOI&w=560&h=315]

 

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

4 kommentarer

 1. Coming from Ireland myself, here are a few things to take into consideration:
  The wind. You’ll be cycling against the prevailing wind all the way and it can be very strong on the west coast.
  The road surface. The asphalt can be quite rough on some of the smaller roads so there will be quite a bit of road vibration. In Sweden I hardly ever use bike gloves by at home padded back gloves are a must.
  Traffic. Some parts of the Wild Atlantic way can be chocked with traffic if the weather is good, especially along the Clare coast.
  The pubs. Especially in the more remote areas, stop in some of the local establishments and have a chat with the locals over a pint of the black stuff. That’s where you’ll see the real Ireland beyond all the tourist bluff.
  Other than that, enjoy and safe riding.

  1. Thanks Richard for the advice. I have been thinking a lot of the wind and I am sure it will be a fight.
   I will make sure to visit some pubs along the road.

 2. Jag utgår från att du kör WAW Race och inte WAW Audax, som går till Derry inte från? God tur!

  1. Det stämmer Sven-Erik. Jag kör Transatlantic Way Race. Start i Dublin, via Derry och sedan West Atlantic Way till Kinsale och fri väg till målet i Cork. Tack så mycket, det blir nog en fin tur.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.