Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Luftdämpad sadel

Brittiska Fabric är en relativt ung firma. För några år sedan – 2014 – sjösattes dem av Charge som en standalone-linje med cykelkomponenter, varav en sadel – Scoop – var deras första. Numera tillverkar dem lysen, cykelpumpar, flaskor (en intressant flaskställslös flasklösning har de också), verktyg och handtag.

Vi är alla stora fans av Fabric:s sadlar som på ett sällsynt naturligt sätt har tagit sig in på våra topplistor över sadlar som vi är beredda att gå över ån för att komma över. Fabric:s trevliga sadel Cell begagnar liknande teknik som Nike:s skor med AIR-sula. Och det kan man nästan se med blotta ögat, då sadelns konstruktion med halvt transparenta ytskikt avslöjar luftkammaren på insidan. Traditionella sadlar har ett tunt skumlager som ger svikt. Cell har alltså i dess ställe fånga luft och små pyramidformade mellanlägg som komprimeras och tar upp cyklistens vikt. Sedan ser den väääldigt snygg ut också. Priset är också högst överkomligt.

Annons
Fabric Cell
Fabric Cell
Fabric Cell
Fabric Cell
Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.