Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Fabric tar hjälp av Airbus

Tillverkaren Fabric har vi skrivit om tidigare. På programmet finns flaskor (med en nytänkande infästning i ramen utan det traditionella flaskstället, kolla upp det), multiverktyg, handtag, styrlinda – och så sadlar. Fabric har lyckats sällsynt väl med sin lineup med sadlar. På de testhojar som har varit utrustade med en sadel från F, så har i stort sett allihopa varit så pass bekväma att Prylbloggen med vänner gjort vågen.

Vilket för oss till kvällens mega-sadel: Fabric ALM Ultimate Shadow. Modellnamnet rullar inte av tungan precis, så ta en titt på denna tingest:

Fabric ALM
Fabric ALM

Om Moderna Museet öppnar upp för att utöka sin permanenta samling, så har de en stadig kandidat i Fabric:s finaste. Blott 140 gram tung och tillverkad helt i kolfiber med input från giganten inom flygplansindustrin Airbus. Vi kör en till bild:

Fabric-ALM-Ultimate-Saddle-GC1-2-1500x600

Den ringa vikten till trots – och de kopplingar som man kanske lite automatiskt gör med sadlar som är så här lätta – så lovar Fabric anständig komfort. Sadelrälsen övergår i en bladfjädringsliknande konstruktion som fäster i sadelbasen och som ska skänka ett visst mått av svikt för cyklisten. Och lösningen ser fantastisk ut som en bonus.

Vi tar en till bild:

Annons

Fabric-ALM-Shallow-Ultimate-Saddle-BlackBlack-142mm-Horiz-750x750

Oooch en till:

Fabric-ALM-Shallow-Ultimate-Saddle-BlackBlack-142mm-Base-683x1024

Underbar monokrom estetik. Priset? Mellan 2 och 3000 kronor beroende på var du handlar… Börja spara nu. Det ska vi.

Läs mer på Fabric:s hemsida. 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.