Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Designfilosofin bakom Allied Allroad

Allied Allroad. Ja, det är dags för en till vända med den här hojen. PB har en hangup på den och det är därför så kul att få en insikt bakom kulisserna kring cykelns konstruktionsprocess och hur folket på HIA (Handmade In America) resonerat när de satt ritstift mot blåpapper, eller bootat up CAD-maskinen på kontoret i Arkansas. Sam Pickman (ex-Specialized) är Allied:s Lead Engineer och han berättar i den här videon om hur och mot vad de definierar en modern cykel med bockstyre. Asfalt plus extra allt kanske man skulle kunna säga…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Is7oAhT6v7k&w=560&h=315]

Annons

Läs mer på Allied:s hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.