Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Och hjulen går bra?

Svaret på den frågan vet jag inte riktigt än.Mina finhjul, eller mer exakt bakhjulet var iväg på lite spa-behandling ett tag. Det ohemula knakandet som inte riktigt är förenligt med ett nytt och tillika kvalitetshjul föranledde en resa till Danmark. De aktuella hjulen – DT Swiss 1450 TriconOljudet visade sig vara en limmad bit kolfiber som utgör en del av själva navhylsan som inte riktigt ville umgås med navflänsen på rätt sätt. Därför fick den limmas om och i förbifarten byggdes tydligen hela hjulet om. Men det är klart det är svårt att mecka med ett nav utan att röra ekrarna. Nu återstår att se om det är lika tyst och fint som när jag rullade på det första gången. Eller ja, tyst och tyst – det hänger rätt mycket på hur jag trampar. DT Swiss frihjulsmekanism skiljer sig från Shimanos och hörs rätt rejält om man inte trampar. Så det går inte att smygköra i en klunga direkt. Hade tänkt att provköra men vädret inbjudet inte till långa rundor på asfalt direkt. Förvisso ingen snö här i södern men oerhört grått och skitigt.Jo, så här såg det ut imorseInte heller MTBn har blivit vederbörligen rastad. Där kan jag inte skylla på vädret men min läkare och sjukgymnast säger stopp. Diskbråcket skall tydligen inte tränas på cykel just nu utan läkas genom vila. Men hur kul är det??/ J – tycket att det lackar mot hjulen

Annons
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.