VIND – och bortskämd start Gbg - Ystad

14 Maj 2017

IMG_7050 IMG_7055

3 grader och duggregn och motvind, kunde lika gärna vara januari, men det var i torsdags när vi gav oss av från Marcus föräldrar i Mölndal. Innan vi började cykla söderut hann vi med ett besök på Mölndals sjukhus och Marcus mamma.

IMG_7060

Dagens mål var Halmstad där Lindas mormor väntade oss med stor förväntan. I 155km motvind, kallt och blött som sagt, fick vi kämpa i varje tramptag, distanskoman var ett faktum då vi äntligen nådde dagens mål. Tur att vi hade både ful-choklad och Lidl-drickyoghurt som räddade oss från hammaren.

IMG_7044

Dag 2: 15 mil igen, välkommen till Skåne… Uppehåll, men en satans jälva vind, har knappt kört i något värre. Om man får kämpa varje meter utför, så vet man att det blåser. Bitvis var moralen i källaren, men ett bra kvitto på vad vi klarar av i hemska förhållanden, så vi var nöjda då vi äntligen kom fram till Lindas hemby S.Sandby.

IMG_7058IMG_7061

Dag 3 började med en lugn brunch med frallor från Evas Hembageri. Sedan fick vi sällskap av pappa Thomas en bit på vägen till Ystad. Endast 52km dit, och sol hela vägen, så en skön kontrast. Väl framme i Ystad blev vi bortskämda igen hemma hos Jonna och Andreas. Fantastisk middag, äppelpaj och trevligt sällskap gjorde kvällen!

Nu på förmiddagen har vi ätit frukost, fått fin sightseeing i Ystad med omnejd, och ikväll väntar färjan över till Polen. Vi har köpt biljett redan, ”damplats” resp. ”herrplats” var budgetbiljetten, så den tog vi såklart. Får se vilka kufar man delar hytt med inatt… Imorgon i ottan anländer vi till Swinoujscie och då börjar allt på allvar. IMG_7046 IMG_7051 IMG_7052 IMG_7054 IMG_7055 IMG_7059 IMG_7062

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.