Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

X-Cup sprider sig till Småland

ööö

En av många glädjande saker inom svensk mountainbike de senaste åren har varit X-Cup i Skåne, där man sett otroligt fina startfält under de sju år som cupen funnits. En av dem som varit en entusiastisk deltagare i dessa ”träningar med tidtagning” är Michael Stilling, och när han flyttade upp till Småland kände han därför att också detta landskap förtjänade en X-Cup. Alltså började han dra i lite trådar, och nu står ett häftigt program av lopp klart inför säsongen!

För allaöööö

Målet med X-cup Småland är att den ska vara till för alla, oavsett om man är nybörjare eller elit. Det ska också vara lätt att delta, och därför är varje lopp på pappret en klubbtävling med tidtagning. Man kan helt enkelt anmäla sig online vid ett enda tillfälle, och sedan komma och köra så många lopp man vill, utan krav på licens eller klubbmedlemskap. Michael menar också att atmosfären blir annorlunda än många andra tävlingar när man inte fokuserar lika mycket på vem som vann och att ge priser till dem. ”Alla ska känna sig välkomna, och att loppet är till för dem”, säger han. Det finns fina priser, men de lottas istället ut bland deltagarna.

SM-banor

Annons

Flera av banorna som kommer användas under cupen har varit SM-banor, och inte mindre än tre av banorna är faktiskt byggda i Keith Johanssons regi – mannen som varit banansvarig under flera av de senaste hyllade Svenska Mästerskapen. Det kompletta programmet är följande:

17/4 – Borgen Värnamo
20/5 – Gnosjö
25/6 – Anderstorp
03/9 – Hanaslöv Alvesta
30/9 – Borgen Värnamo 2017 SM-bana
22/10 – Isaberg 2015 SM-bana

Paketöö

En av sakerna som gjort X-Cup så framgångsrik verkar vara enkelheten i anmälningsförfarandet. Man anmäler sig till cupen som helhet, får ett chip för tidtagningen, och sedan får man delta i så många av de sex loppen som man känner eller har tid för. Michael själv menar att det inte bara är enkelt, utan också skapar motivation: ”Jag anmäler mig vid ett tillfälle i februari, och sedan känner jag motivation för att träna och hålla igång under resten av säsongen, för jag är ju ändå anmäld”. Vi hoppas att många kommer ta chansen att stå på startlinjen redan i Värnamo om fem veckor! Mer information finns här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Rhodos GP: Lundgren stark på slutet – Magnusson i motorcykelkrasch

Close