Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

World Tour-debut för ”Roddarns” dotter

Pappa är en av Sveriges främsta cyklister genom tiderna.
Nu har också Michael ”Roddarn” Anderssons dotter Caroline tagit plats bland världseliten.
– Det var häftigt att åka bredvid flera av världens bästa. Det har ju varit mitt stora mål att få chansen att tävla på den här nivån, säger den 19-åriga Halmstadcyklisten till vargardacycling.se efter World Tour-debuten i klassiska Brugge-De Panne.
Efter några punkteringar och att till slut hamnat i en grupp som blev rejält avhängd fick Caroline inget officiellt resultat i sitt första WWT-framträdande.
– Men det var en upplevelse att få känna på hur det fungerar. Det kommer fler chanser under de närmaste veckorna.
Sara Penton, som i år fått en kaptensroll i brittiska teamet Drops-Le Col s/b Tempur, åkte i mål som 23:a, 45 sekunder bakom segrande Grace Brown.
– Det var hårt men kul. Jag har fått en superspännande roll som lite av ”morsa” i vårt lag och inte enbart agera hjälpryttare utan också få egna chanser. Det känns väldigt inspirerande inför fortsättningen av säsongen, säger Sara Penton till vargardacycling.se

Annons
Caroline Andersson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
VÄGGAD SÅ IN I BONKEN – Läran om att möta hammaren

Close