VM-GULD TILL JENNY RISSVEDS!

Man kan inte annat än att bli imponerad av våra svenska mountainbiketjejer. I dagens U23-lopp under VM-veckan i Tjeckiska Nove Mesto tog Jenny Rissveds Sveriges andra guldmedalj, överlägset dessutom, och tog därmed en skön revansch på schweiziskan Sina Frei som var snäppet starkare vid hemma-EM i Huskvarna.

Men en bra världcupranking var Jenny den allra första som ropades upp till start. XC-banan i Nove Mesto har många snabba och tekniska partier med flera långa klättringar och steniga stigar. Det är en svår och krävande bana som börjar med en 2,8 km lång startloop innan det är dags för fyra varv à 4,1 kilometer. Profilen passar den teknikt skickliga Rissveds som handen i handsken.

Jenny skapade en liten lucka redan på startloopen, då sex sekunder föra Freis landslagskamrat Alessandra Keller. Efter två varv hade avståndet inte växt avsevärt, då 11 sekunder, men sedan seglade Jenny iväg och kunde ohotat vinna 1:04 framför en starkt avslutande Sina Frei som tog sig förbi Keller och säkrade därmed silvret.

“Jenny är grymt vass på det hon gör, och idag satt allt som det skulle. Att erövra två världsmästartitlar under ett och samma VM är ju helt fantastiskt”, säger förbundskaptenen Anders Ljungberg.

“Jag har jobbat länge för det här och byggt upp en press, äntligen har jag lyckats ta världsmästartröjan, riktigt härligt att ta den sista chansen som U23:a”, säger en nöjd Jenny Rissveds.

Läs mer JVM-guld till Ida Jansson!

Jenny under EM i Huskvarna. Foto: Jesper Andersson
Jenny under EM i Huskvarna. Foto: Jesper Andersson

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.