Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Vi tittar närmare på Lidingöloppet MTB

140504_mtb_hogupplost-(7)
Lidingöloppet MTB bjuder på många snabbåkta och lättkörda partier med goda möjligheter att köra om.

Årets tävlingssäsong för MTB-cyklisterna kommer allt närmare och det första större loppet i kalendern är Lidingöloppet MTB som avgörs den 2 maj.

Lidingöloppet har en väl inarbetat organisation i och med sin löptävling på hösten. Men för tre år sedan breddade man sitt utbud och startade upp Lidingöloppet MTB. Tillsammans med Cykelvasan är det troligen de snabbaste MTB-loppen i Sverige. Även om Lidingö har mycket skogsområden kvar, trots sitt centrala läge i huvudstaden, så finns det inte speciellt många naturliga tekniska stigar kvar på ön. De flesta är avjämnade grusbelagda stigar, gjorda för fina söndagspromenader och barnvagnskörande. Men längst norrut på ön ligger Bosön, ett relativt orört skogsområde som fortfarande bjuder på en hel del tekniska avsnitt, ett område som utnyttjas extra väl och där banan passerar två gånger. Vissa partier är nästan lite för svåra bitvis och arrangören tittar på att kunna erbjuda motionärerna lättare B-alternativ runt de mest tekniska passagerna.

För att binda ihop de olika skogsområdena tvingas man lägga cirka 10 km av banan på asfalt. Det är som sagt en fartfylld bana som inte direkt bjuder på några tunga slakmotor, men räkna med att få smaka på mjölksyran uppför den beryktade Abborrbacken, en backe som knäckt många löpare på den sista milen. Den ökända ”sista milen” på Lidingöloppets löpversion ingår för övrigt till stora delar också i MTB-versionen, men istället för att avsluta med den som löparna, ligger den i inledningen av MTB-loppet.

Annons

Banan bjuder på en omväxlande natur och de närmare 2 000 cyklisterna som kör huvudklassen kommer kunna njuta av en hel del havsutsikt, storvuxen granskog och snabba kala klipphällar. Utöver huvudloppets 63 km erbjuds också en kortare motionsklass över 23 km samt barn och ungdomsklasser.

  • Start: Vid Lidingövallen klockan 12.00 den 2 maj.
  • Banlängd: 63 km
  • Depåer: 5 stycken
  • Langning: 3 depåer inom gångavstånd från start och målområdet, övriga krävs det bil för att nå.
  • Mer information: www.lidingoloppetmtb.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Fem instegsprylar vi längtar efter att få se

Close