Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Velothon Stockholm

Ett drygt dygn har gått sedan målgången på den första upplagan av Velothon Stockholm och intrycken börjar så smått lägga sig. En tävling som i sportslig synvinkel var klanderfri fick tyvärr en svagt bitter eftersmak på grund av att ett fåtal inte kunnat hantera sina känslor över att cyklister för en gångs skull tillåtits tävla på avstängda vägar.

Vi har givetvis förståelse för att man i egenskap av bilist kan bli irriterad över avstängda vägar, och informationen till de boende i de “drabbade” områdena verkar i vissa fall varit bristfällig, men det känns tyvärr inte som en tillfällighet att denna ilska kokade upp under en cykeltävling och inte under till exempel Stockholm Marathon eller något annat evenemang som tillfälligtvis stänger av Stockholms gator.

Nog talat om det negativa, Polisen har via sina Facebooksidor reagerat på ett föredömligt sätt på arga inlägg och tävlingen i sig blev mycket lyckad. Vi har idel hört positiva kommentarer och många har uttryckt en väldig glädje över att äntligen kunna tävla i cykling “på riktigt”, genom att till exempel kunna flytta sig över vägbanan i kantvind utan att behöva se upp för mötande trafik. Det fina vädret bidrog såklart också till flera leenden.

Annons

I proffstävlingen blev det som väntat en klungspurt där slovenska Marko Kump lyckades ta sig först över mållinjen, följd av Daniel Hoelgaard och Grzegorz Stepniak. Bäste svensk blev Jonas Ahlstrand på sjätteplats.

Vi hoppas nu att arrangörerna tar en välförtjänt viloperiod och sedan börjar planera för nästa år. Tillsammans med Tre Berg kan dessa lopp bli viktiga komplement till Vätternrundan och förhoppningsvis inspirera fler att cykla mer och oftare!Velothon_Stockholm_1640

Tags : velothon
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nu finns Bioracer i Sverige

Close