Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Velothon Stockholm – Nytt lopp i Stockholm City

Velothon_Stockholm_1640Redan i höstas kunde vi berätta att det planerades för ett nytt lopp i centrala Stockholm. Då var informationen rätt knapphändig, men nu börjar det hända saker.

Loppet kommer att starta inne i centrala Stockholm och sträcker sig sedan söderut över vackra Södertörn för att vända nere i Nynäshamn och gå tillbaka igen med målgång inne i city. ”Vägarna kommer i så stor utsträckning som möjligt att vara avstängda eller ha begränsad trafik”, säger Mattias Sjöberg Event Director på Velothon Stockholm. Du kommer att kunna välja mellan banlängder på 60 eller 150 kilometer, och en målsättning är att loppet inte ska gå på några smala och farliga cykelbanor utan på riktiga avstängda eller lågt trafikerade vägar.

Velothon Stockholm som är namnet på loppet är en del av UCI:s Velothon Majors med åtta cykellopp runt om i världen. Velothon är inte bara ett motionslopp, det är även en proffstävling, så du har chansen att mäta dina krafter med världscyklister. Trycket på startplatserna förväntas bli hårt, i Wales där man också genomför sitt första Velothon i år tog startplatserna slut på bara några veckor, och med tanke på hur snabbt platserna till de stora motionsloppen i Sverige gått åt de senaste åren så gäller det nog att ligga i startgroparna om du ska ha en chans att få stå på startlinjen den 13 september.

14_VS_LOG_LOOP_CMYKSom läsare av Svenska Cycling Plus ger vi dig möjligheten att få förtur till startplatserna. Genom att anmäla dig på länken nedan senast den 2 mars, kommer du att få ett mail som ger dig 48 timmars försprång innan anmälan öppnar för allmänheten. Intresseanmälan är helt gratis, du betalar inget förrän du anmäler dig. Den officiella anmälan öppnar troligen i slutet av nästa vecka.

Annons

För mer information om tävlingen – besök www.velothon-stockholm.se

Här kan du lämna in din intresseanmälan: https://ssl.anmelden24.de/2015/vst/prereg/index.php?lang=SE

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.