Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Västgötaloppet avslutade Långloppscupen

I helgen avgjordes Västgötaloppet Cykel, den sista deltävlingen i den svenska långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge.

Västgötaloppet är ursprungligen ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor, ett mycket populärt seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan. 2014 utökas Västgötaloppet till att även omfatta terränglöpning och långlopp på. Arrangörer är Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.

Premiärupplagan lockade drygt 800 åkare som bjöds på snabbkörda men bitvis också tekniska banor..

Hanna BergmanÖverlägsen damsegrare
I Damer Elit, som tyvärr inte lockade mer än fyra startande segrade, Hanna Bergman, Falu CK före Ivanda Eiduka, Kvänums IF och Felicia Ferner, Falu CK. Hanna ledde från start till mål och tog hem alla tre spurtpriser längs den 70 km långa banan, och kunde till slut rulla in drygt 3 minuter före Ivanda.

Annons

Hannas seger innebär också att hon går om såväl Jennie Stenerhag och Emmy Thelberg som båda avstod Västgötaloppet, och tar hem totalen i cupen. Slutställningen för damerna blir därför Bergman, Stenerhag, Thelberg. Ivanda Eiduka som är den elittjej som kört flest lopp i cupen i år slutar på fjärde plats. Noterbart är också att endast fyra tjejer kört sex deltävlingar eller fler, vilket är det maximala antalet deltävlingar som man får räkna i totalpoängen. För den som vill, och har råd, att satsa på cupen nästa säsong har alltså stora chanser till framskjutna placeringar.

alexander wetterhallSpurtstrid om pallplatserna för herrarna
I herrarnas elitklass gjorde även Alexander Wetterhall, Skara CK en imponerande insats och tog hem alla tre spurtpriser och lyckades på slutet rycka ifrån och även säkra förstaplatsen i tävlingen. 15 sekunder efter honom blev det kamp mellan fyra åkare, en spurt som vanns av Matthias Wengelin, SCS Racingteam före Max Hellstadius, Varbergs MTB/Motala AIF. Sista man i den spurten blev Fredrik Eriksson, AXA Sportsclub, som redan bäddat så väl för sig i totalen att det skulle räcka med att komma topp 20 för att säkra cupsegern. När dessutom närmaste konkurrenten Micke Flockhart, Team Corratec, inte hade sin bästa dag och kom i mål först som10:e cyklist var totalsegern given till Fredrik. Flockhart lyckades dock hålla undan bakåt, tack vare att även Daniel Brengdahl, CK Hymer, inte heller riktigt fick till det när han rullade in som åtta. Totalställningen i cupen blir nu alltså: Eriksson, Flockhart, Noterbart är också att dubble landsvägsmästaren Micke Olsson körde in på en 12:e plats.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Cykeln som inte går att stjäla..
Close