Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
AktuelltResultat

Vasaloppsveckan har startat

I helgen startade alla längdfantasters stora höjdpunkt, Vasaloppsveckan. I lördags (27/2) var det dags för Tjejvasan. Runt 10 000 kvinnor hade tagit sig till starten i Oxberg. Publiken fick se ett starkt startfält som höll ihop ändå fram till upploppsrakan i Mora.

Den så starke långloppsåkaren Britta Johansson Norgren drog det längsta stråt och vann i en spurtstrid mot Österrikiskan Katerina Smutna på en andra plats och en mycket glad Julia Svan på den sista pallplatsen.

Det var Britta som satte högsta fart  i loppet och var ett tag efter Hökberg i ensam ledning. Klungan hann dock ikapp och de följdes sedan åt hela vägen ner mot Mora. på upploppet var Britta den starkast och vann sitt allra första guld i Tjejvasan.

En som nästan var lika glad som Segraren Britta var loppets bronsmedaljör Julia Svan som efter svåra sjukdomsproblem nu är tillbaka på allvar.

Annons

På söndag (6/3) får vi se om även Britta kan vara första dam över mållinjen i Vasaloppet som även ingår i långloppscupen Ski Classics.

 

-Segerpuss-8268

Tags : lenovo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.