Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
AktuelltResultat

Vasaloppsveckan har startat

I helgen startade alla längdfantasters stora höjdpunkt, Vasaloppsveckan. I lördags (27/2) var det dags för Tjejvasan. Runt 10 000 kvinnor hade tagit sig till starten i Oxberg. Publiken fick se ett starkt startfält som höll ihop ändå fram till upploppsrakan i Mora.

Den så starke långloppsåkaren Britta Johansson Norgren drog det längsta stråt och vann i en spurtstrid mot Österrikiskan Katerina Smutna på en andra plats och en mycket glad Julia Svan på den sista pallplatsen.

Det var Britta som satte högsta fart  i loppet och var ett tag efter Hökberg i ensam ledning. Klungan hann dock ikapp och de följdes sedan åt hela vägen ner mot Mora. på upploppet var Britta den starkast och vann sitt allra första guld i Tjejvasan.

En som nästan var lika glad som Segraren Britta var loppets bronsmedaljör Julia Svan som efter svåra sjukdomsproblem nu är tillbaka på allvar.

Annons

På söndag (6/3) får vi se om även Britta kan vara första dam över mållinjen i Vasaloppet som även ingår i långloppscupen Ski Classics.

 

-Segerpuss-8268

Tags : lenovo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
ITU Quebeck Winter Triathlon

Close