Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Vårgårdas World Tour direktsänds i SVT

Marta Bastianelli spurtade hem segern i damernas World Tour senast tävlingen kördes i Vårgårda. Nu är det klart att SVT direktsänder årets upplaga 7-8 augusti. Foto: Christer Hedberg.

Vårgårdas World Tour med världens bästa cykeldamer på plats kommer att sändas i SVT.
Avtalet som blev klart i julhelgen innebär att både lagtempot den 7 augusti och linjeloppet dagen efter direktsänds.
– Att vi nu har en garanti för en sändning i SVT var en härlig julklapp. Det är en viktig grundsten för hela vårt fortsatta arbete med evenemanget, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK.
Avtalet gäller 2021 och 2022 med option på ytterligare två år. Årets tävling blir det första World Tour-loppet efter OS – och med största sannolikhet med OS-medaljörer på startlinjen.
– Vi tycker det är kul att kunna fortsätta sända från Vårgårda där världens bästa damcyklister är med, säger Jan Olsson, förhandlingschef vid SVT Sport, till vargardacycling.se.
– Vi har ett fokus på jämställd sportbevakning och det känns väldigt bra att kunna sända en topp-internationell damtävling som avgörs på svenska vägar.
Vårgårdas World Tour, som i år fick ställas in på grund av Coronapandemin, avgörs samma helg som OS avslutas i Tokyo. Cadel Evans Ocean Race i Australien som skulle ha inlett WWT-säsongen 2021 har ställts in. Men arrangörerna hoppas kunna starta världstouren i Italien i början av mars.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju: Svenske tempo-mästaren Jacob Ahlsson

Close