Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Vårgårda ställer in sin WorldTour-tävling – “Osäkerhet påverkar ekonomin”

Senaste upplagan av Vårgårdas World Tour vanns av Marta Bastianelli 2019. Foto: Christer Hedberg 

Vårgårda ställer in sin World Tour-tävling för cykeldamerna i början av augusti.
– Stor osäkerhet kring pandemin påverkar ekonomin. Som ideell förening kan och vågar vi inte riskera föreningens ekonomi och överlevnad, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK.
Tävlingarna, som omfattar både lagtempo och linjelopp för världens främsta damcyklister, ställdes in också 2020 på grund av Coronasmittan.
– Även om smittan nu är på väg ner finns fortfarande stor osäkerhet kring en rad faktorer som påverkar ekonomin. Alla lokala kringarrangemang har redan tidigare lagts på is. Arbetet med att Corona-säkra hela evenemanget och omfattande krav på testning medför stora kostnader. Sammantaget ser vi ingen möjlighet att ta den ekonomiska risken säger Helen Henriksson.
Vårgårda ställer istället redan nu in siktet på 2022. Det är redan klart att SVT kommer att direktsända och flera av de stora sponsorerna har aviserat att de fortsatt kommer att stötta Sveriges enda WorldTour-tävling i cykel.
– Nu kan vi lägga all kraft på nästa år. Då ska vi ordna en riktig cykelfest. Det får bli det positiva av det här tråkiga beslutet, säger Helen Henriksson.
Sedan tidigare har också World Tour-tävlingarna Ocean Race i Australien och Ride London ställts in.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
DUBBLA SM TILL JÄRVSÖ I SOMMAR

Close