Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ExtraMTBPrylar

Van der Poels Duke-hjul till svenska butiker

Mathieu van der Poels heldämpade Canyon Lux som är tänkt att den ska ta honom till OS-guld i Tokyo 2020 rullar på ett par superlätta kolfiberhjul från det franska märket Duke. Med en intressant affärsmodell blir hjulen från Duke nu tillgängliga via ett par välsorterade svenska butiker, närmare bestämt dem som också säljer det kanadensiska märket Argon 18 i samarbete med United Cycling. Hjulen kommer custombyggas efter kundens önskemål, men sedan som sagt säljas via en lokal återförsäljare, och med en prisbild som borde locka en hel del. Det är ju många vars hjärta klappar lite extra för snabba kolfiberhjul, men många gånger har prisnivåerna för dem som finns att köpa i butik varit en väldigt avskräckande faktor. Naturligtvis är priser från 12 tusen för Dukes kolfiberhjul heller inga småslantar, men klart mindre än mycket annat på den svenska marknaden.

Just van der Poels hjul heter Lucky Jack 29 SLS 6TERS, med en asymmetrisk framfälg som väger 330 gram med innerbredd på 28 mm, och en asymmetrisk bakfälg som väger 307 gram med innerbredd på 25,6 mm. Detta hjulparet är lite dyrare än de övriga kolfiberalternativen i uppställningen, på dryga 17 tusen. Men så väger de under 1300 gram också, så att det ska gå undan uppför OS-backarna.

Annons

Sortimentet från Duke består av hjul till de flesta typerna av cykling, men lätta tubeless-fälgar i kolfiber är företagets specialitet. Här kan du hitta butiker där det redan nu går att beställa custom-byggda Duke-hjul: https://www.unitedcycling.com/store-locator

Tags : duke hjul

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TILL BOTTEN MED CYKELBYXORNA – PRYLGUIDE

Close