Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Valberedningens förslag till nytt styre för SCF

Igår lämnade valberedningen ifrån sig sitt förslag till nytt styre i Svenska Cykelförbundet.

I år har man arbetat på ett helt nytt sätt och istället för att som traditionellt via nomineringar och fråga sig fram gick man istället ut med en annons där intresserade fick höra av sig och anmäla sitt intresse. Detta genererade ett 30-tal ansökningar som sedan har intervjuats och informerats om vad som krävs på den tänkta positionen. Utifrån det har sedan valberedningen tagit fram ett förslag. Ett arbete som inte varit allt för lätt. “Att välja bort kompetenta och engagerade människor som alla är beredda
att ställa upp ideellt för Svensk Cykel har varit en utmaning”, säger de själva i sitt pressmeddelande.

Utöver det självklara kravet att den sökande måste ha ett brinnande intresse för att föra svensk cykling framåt har man jobbat utifrån åtta kriterier:
swe_cycling

  • Kontinuitet blandat med nytt blod
  • Kompetens inom styrelsearbete, cykel eller annan motsvarande verksamhet
  • Deltagande i Projekt Svensk Cykel
  • Kvinnor/Män
  • Förankring i cykelsverige
  • Spridning i landet
  • Olika grenar
  • Fungerande team

Valberedningens förslag till ny styrelse är enligt följande:
Ordförande: Åke Hansson, Uddevalla
Motivering: Åke har som verksamhetsrevisor tagit stor del i det förändringsarbete som bedrivits. Valberedningen anser att han har den förståelse, insyn och kraft som behövs för att vara med och genomföra organisationsförändringen.

Ledamot: Tony Pölder, Jönköping
Motivering: Vi vill ha kvar Tony med tanke på hans stora erfarenhet av elitverksamhet.

Annons

Ledamot: Åsa Nilsson, Nässjö
Motivering: Åsa är en positiv, lyhörd, kommunikativ och pedagogisk 40-årig tjej med ledaregenskaper som är aktiv i Eksjö CK. Hon kör MTB på motionsnivå och har även anknytning till Cyclocross. Hon har tidigare erfarenhet från landhockeyförbundet där hon bl a varit utbildnings- och domaransvarig.

Ledamot: Staffan Hellberg, Höllviken
Motivering: Staffan började sin yrkeskarriär med 10 år vid försvarsmakten. Han har jobbat som HR-chef och personalansvarig i mer än 15 år på Länsförsäkringar i Skåne. Att jobba med förändringsarbete och då även med personalfrågor är hans vardag. Han är en föreningsmänniska som har erfarenhet från flera ideella organisationer sen tidigare.

Ledamot: Anders Bromée, Östersund
Anders var aktiv och tog en framträdande roll i Projekt Svensk Cykel. Han har startat och ansvarar för Tour of Jämtland. Anders jobbar som VD på ett marknadsföringsbolag.

Övriga nomineringar kan du läsa på Svenska Cykelförbundets hemsida.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Krönika om Lance Armstrongs framtid
Close