Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Utklassningssegrar när SM gick in på dag 2

Idag var det damjuniorernas och herrseniorernas tur att ge sig ut för att göra upp om den svenska mästartiteln i Tempo. Vädret i Västerås var härligt soligt, om än lite blåsigt över banans 17,5 respektive 51 km.

I Dam Junior-klassen turades Norbergs CK och Kinds Go Green om och tog varannan plats i toppen, med Norbergs Clara Lundmark som klar etta, nästan minuten före Matilda Luukkonen. Topp fem såg ut såhär:

1 Clara LUNDMARK Norbergs CK 26:31,3
2 Matilda LUUKKONEN Kinds Go Green CK 27:25,4
3 Johanna SÖMSKAR Norbergs CK 27:48,3
4 Matilda KARLSSON Kinds Go Green CK 27:54,2
5 Cecilia CZARNECKI Cecilia Norbergs CK 28:32,7

Hela resultatlistan hittar du här.

Herrar Senior lockade idag 45 cyklister till start med riktigt hård konkurrens om medaljerna. Efter halva loppet hade medaljkandidaterna utkristalliserat sig med Tobias Ludvigsson i ledning på 31.37, tvåa Alexander Wetterhall (31.44), trea Gustav Larsson (32.16), fyra Alexander Gingsjö (32.18), och femma Staffan Arvidsson (32.31).

Annons

Det visade sig dock att Ludvigsson öppnat lite väl optimistiskt, eller så hade Wetterhall bara sparat på krutet inför andra rundan, för han tog inte bara in de sekunder han låg efter utan gick dessutom om med hela en minut och 14 sekunder och kan nu lägga till ytterligare en SM-seger i tempo på meritlistan. Förra årets vinnare Gustav Larsson slutade trea, Wetterhalls lagkamrat och Gingsjö fyra och Pontus Kastemyr avslutade starkt för att ta femteplatsen.

1 Alexander WETTERHALL Tre Berg CK 1:03:24
2 Tobias LUDVIGSSON Jönköpings CK 1:04:38
3 Gustav LARSSON Skoghalls CK 1:05:01
4 Alexander GINGSJÖ  Tre Berg CK 1:05:04
5 Pontus KASTEMYR Falu CK 1:05:15

(OBS! Preliminära resultat. Tack Roberto Vacchi för live-rapporteringen)

Att Alexander Wetterhall kan åka fort är ingen nyhet, här en bild från förra årets Vätternrunda där han var en av de som slog rekord i snabbast tid runt sjön.
Att Alexander Wetterhall kan åka fort är ingen nyhet, här en bild från förra årets Vätternrunda där han var en av de som slog rekord i snabbast tid runt sjön.
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Resultat från Tempo-SM

Close