Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Unga talangen Robinson Lopez har dopingavslöjats

Den colombianske supertalangen Robinson Lopez har testats positivt för tredje generationens EPO, även kallad CERA. En biljett till Europa och en professionell karriär, som Lopez tidigare har erbjudits, utesluts efter avslöjandet. Det kan dröja länge innan 20-åringen får tävla på nytt, rapporterar Cyclingnews

1024px-Robinson_López_etapa_11_Vuelta_a_Colombia_2017
Lopez framtid har sett väldigt ljus ut fram tills nu. Photo: Nuestrociclismo.com

Lopez har ännu inte dykt upp på UCI’s officiella lista över avstängningar, men colombianska tidningar har under gårdagen kunnat bekräfta det positiva dopingprovet. Lopez tävlar för Boyacá es Para Vivirla och i februari blev han U-23 mästare i Colombia. Efter det har han erbjudits ett avancemang i karriären med Unieuro-Trevigiani, vilket hade kunnat bli en språngbräda till världsscenen. Dopingdomen sätter stopp för den händelseutvecklingen, skriver Cyclingnews.

Annons

Det kan dröja lång tid innan Lopez tillåts att tävla på nytt. Den senaste cyklisten som testades positivt för CERA var Joao Marcelo Pereira Gaspar, han stängdes av i fyra år.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Högbo Mtb Arena

Close