Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Tuff start på landsvägs-EM för svenskarna

Lisa Norden drar iväg från startrampen. Foto: Niklas Wallner
Lisa Norden drar iväg från startrampen. Foto: Niklas Wallner

Nu är landsvägs-EM igång på riktigt för den svenska truppen. Under torsdagen kördes tempoloppet för herr U23, damelit och herrelit.

Regnigt, blåsigt och ett väldigt halt underlag blev en riktigt utmaning för cyklisterna större delen av dagen.
Emilia Fahlin var först ut på banan och gick tyvärr omkull i första kurvan, hon fick därefter bryta loppet. Hon klarade sig undan någon större skada men var självklart besviken.

Lisa Nordén som gör sin debut i ett internationellt mästerskap i tempo hade tyvärr inte de toppenben hon hade hoppats på och slutade på en 17e plats.

Till herreliten hade regnet släppt och solen tittade äntligen fram men blåsten hade däremot ökat. Tobias Ludvigsson som kändes sig bra i början av loppet kunde inte få ut maximal kapacitet på grund av domningar i ena benet.
– Så jävla surt, kändes skit bra i början av loppet men sen började domningar kommer i benet och jag kunder inte få ut någon kraft, säger Tobias Ludvigsson efter loppet.

Tobias slutade tillslut på en 18e plats.

– Vi hade höga förväntningar på Tobias eftersom vi vet att han har kört bra på dem store etapploppen i Europa, Tobias hade även prioriterat det här i sin tävlingskalender, sen att han inte får med sig de resultat han förtjänar är riktigt tråkigt, säger Lucas Persson, förbundskapten.

Annons

Resultat:

Herrelit 46km:
18e plats Tobias Ludvigsson

Damelit 31,5 km:
17e plats Lisa Nordén
DNF Emilia Fahlin

Herr U23 31,5km:
31a plats Hampus Anderberg

Tags : em

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Notis: En månad kvar till CX-cupen drar igång

Close