Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
NyheterSvenskar utomlands

Trevliga resultat under påsken

Edvin Wilson Foto (c) Team JokerFör de flesta innebär påsken en massa god mat och godis. Men för den svenska eliten och proffsen har det varit mer hektiskt och mycket tävlande. Det som glädjer mest är Edvin Wilsons, Team Joker, vinst på Arno Wallaard Memorial i Holland. För Edvin var detta hans första vinst på en UCI klassad tävling. Nästa tävling för Edvin är redan den 25 april då han då startar i Tour de Bretagne. Stort grattis Edvin till en fin vinst.

Övriga svenskar som har kört i helgen är bl.a. Sebastian Balck som slutade på en fjärdeplats i HFCK:s öppna kriterium, nu har de ett annat system i Danmark än vad vi är vana vid i Sverige. Balck kör A-klass, medans i B-klass hade vi återigen en svensk vinnare, Andreas Arvidsson hemmahörande i CK Fix tog hem segern i B-klass, medans Jonathan Larsson tog silvermedaljen i C-klass. Imponerande körning av alla svenskar.

I Frankrike där Alexander Wetterhall m.fl. körde Tour de Loire et Cher såg det riktigt lovande ut efter de första etapperna, men efter etapp 4 där alla svenskar försvann av olika orsaker innebar detta att Wetterhall fick köra etappen ensam och utan stöd från sina lagkompisar. Totalt slutade Wetterhall på 38 plats i totalen.

Annons

Ett liknande öde gick Michael Olsson till mötes när han körde Tour de Finéstre, han landade på plats 49 , han hade endast en lagkompis med sig in i mål, då resterande DNF:ade.  Med detta får Michael i det stora hela vara nöjd då han endast var 55 sekunder efter vinnaren. Loppet var mycket krävande med många berg och utan stöd blir det då svårt att få till bättre resultat.

Thomas Lövkvist som körde Amstel Gold Race igår försvann från den främre klungan när de började köra hårt och jagade utbrytarna, med detta innebar det att Thomas var borta från några bra resultat. Thomas landade på 75. 6,25 minuter efter Phillippe Gilbert som tog hem segern för tredje gång i Amstel Gold Race.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Gran Fondo Stockholm lämnar city

Close