Tre Berg-Postnord blir Team Mustasch för en dag Och du har chans att få vara med!

Landsväg 20 Feb 2017

Har du drömt om att cykla tillsammans ett proffslag, köra Vätternrundan på en snuskigt bra tid, eller kanske både och? Då kan din stund vara kommen!

2016 års Team Mustasch samlade in över 80 000 kr. Foto: Abloc
2016 års Team Mustasch samlade in över 80 000 kr. Foto: Abloc

Klockan 12:00 den 17:e juni kommer Team Mustasch, som Team Tre Berg-Postnord kommer att byta namn till under dagen för att uppmärksamma kampen mot prostatacancer, att rulla i väg från Motala med siktet inställt på att cykla runt Vättern snabbare än 7:15 och att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för forskning mot just prostatacancer.

Gruppen kommer att bestå av 30 cyklister, där 15 är elitcyklister från i huvudsak Tre Berg-Postnord, och de övriga 15 platserna går att söka. Det enda kravet är att du ska vara villig och engagerad att bidra till insamlingen och anse dig kunna klara av tidsmålet. Anmälan är redan öppen och stänger den 14:e mars, därefter offentliggörs vilka åkare som tilldelats en av de 15 platserna den 7:e april. Ansökan och mer information hittar du på www.teammustasch.se

”Stolta att få ta vind med mustascher”

Initiativet görs för andra gången och förra året cyklade laget in drygt 80 000 kr, och självklart är målet att slå det. Alla kan bidra till insamlingen, som du hittar här.

Team Mustasch är ett initiativ av Abloc som en del av deras Challenges kopplat till cykel. Partners till detta initiativ är Bianchi, Craft och Thule samt Team Tre Berg-PostNord. Även Vätternrundan uppmuntrar initiativet och kommer på ett eller annat sätt att finnas med i insamlingen. Det är avsändare som verkligen menar allvar med detta initiativ och som går samman för att även inspirera andra företag att bidra.

”Vi på Craft ser det som ett naturligt sätt att göra skillnad för den goda sakens skull, och samtidigt möta våra partners i Team Mustasch. Det ska bli fantastiskt att se vårt lag Team Tre Berg-Postnord byta kostym för en dag, verkligen ett statement av samtliga åkare”, säger Sandra Carlander, Craft Sverige.

”Vi har cyklat snabbast genom tiderna runt Vättern, vi behöver inte göra det igen. Som ledande svenskt cykellag ser vi det som självklart att vara med och bidra till att uppmärksamma kampen mot prostatacancer. Ofta är det svårt att avsätta kraft och tid under en tävlingssäsong men här kan vi både cykla och bidra på samma gång. Vi är stolta att få ta vind med mustascher”, säger Thomas Löfkvist, Teamchef Team Tre Berg-PostNord.

”Att fortsätta med Team Mustasch känns rätt i hjärtat. Vi har kul och vi gör något gott, det bästa av två världar. Det krävs inte mycket för att göra en liten skillnad, vi försöker och hoppas även inspirera andra i detta”, avslutar Erik Abrahamsson på Abloc.

Läs mer: Ställ om rytmen rätt till Vättern
Läs mer: Vätternrundan fulltecknad direkt
Läs mer: LIVE – Abloc Winter Challenge, runt Vättern i minusgrader
Läs mer: Skoda Cycling Team söker nya rekryter

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.