Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossLandsvägMTB

TomTom lanserar actionkamera

Bandit
TomTom Bandit kombinerar HD-video med GPS och enkel redigering.

GPS-företaget TomTom lanserade nyligen TomTom Bandit, en actionkamera med snabb och enkel redigering och delning av video. Alla som någon gång filmat och försökt klippa ihop materialet till något vettigt som man kan visa upp vet hur tidskrävande arbetet framför datorn kan vara. Men nu ska det enligt TomTom bli enklare att ladda ner, sortera och redigera filmmaterial. TomTom Bandit kommer med en app som ska göra det enkelt att redigera och dela video på bara några minuter genom att enkelt skaka mobiltelefonen.

”Vi vet att användare är frustrerade över den tid och kraft det tar att redigera material tagna med actionkameror. Med TomTom Bandit kapar vi redigeringstiden från timmar till minuter – allt som behövs är en enkel skakning”, säger Corinne Vigreux, medgrundare och ansvarig för TomToms konsumentprodukter.

”Vi tog en enkel, men radikal väg och löste redigeringsproblemet. I alla actionkameror på marknaden måste du först ladda ner flera gigabytes av film till din dator, något som kan ta lång tid. Du måste sedan titta på materialet och hitta de bästa sekvenserna för att sen klippa ihop det. Vi vet att detta ofta tar flera timmar, men inte med TomTom Bandit. Vi har skapat en kamera där bilderna bearbetas i själva kameran, vilket gör att du kan redigera materialet mycket lättare och mycket snabbare”, säger Slobodan Stanisic, chefsingenjör, TomTom.

TomTom Bandit har en inbyggd motionkamera och GPS-sensorer vilka automatiskt hittar och taggar höjdpunkter enligt hastighet, höjd, G-kraft, acceleration och hjärtfrekvens. Höjdpunkterna kan även taggas manuellt genom ett knapptryck på kameran eller en fjärrkontroll.

Med TomTom Bandit kommer en smartphone app med ett tydligt användargränssnitt. Filmmaterialet kan ses direkt i appen tack vare en inbyggd mediaserver. När kameran är inställd i redigeringsläge kan användaren redigera och publicera filmen genom att skaka mobiltelefonen.  Användaren kan sedan enkelt uppdatera filmen, lägga till musik och text innan de delar filmen med vänner.

TomTom Bandit actionkamera filmar i HD-kvalitet (1080p30) och har ett vidvinkelobjektiv, med 16 MP CCD-sensor och en kraftfull processor. Självklart är kameran vattentät.

Den unikt designade ”Batt-stick”/ batteriadaptern kombinerar lång batteritid, microSD-kort och USB 3.0. Den ansluts direkt till en dator via USB och kan på så sätt laddas och spara ner filmer. Användare behöver varken extra sladdar eller adaptrar för att ladda kameran eller spara filmen.

Annons

TomTom Bandit finns tillgänglig i Sverige i maj och kommer att ha ett rekommenderat cirkapris på 3999 SEK.

Ett premiumpaket med tillbehör kommer finnas tillgänglig i Sverige i juni med ett rekommenderat cirkapris på 4 699 SEK. Det kommer då att finnas ett stort urval av tillbehör att välja mellan.

Vi hoppas inom kort få tillgång till en TomTom Bandit för att själva bilda oss en uppfattning vilken kvalitet man kan förvänta sig av filmerna och hur enkelt det är att redigera filmen. Framför allt är vi nyfikna på att se hur sevärt resultatet blir när kameran klippt ihop sina egna utvalda höjdpunkter.

Håll utkik efter en testrapport i början av juni.

Specifikationer

  • Videokvalité 1080p30, 1080p60, 720p60, 720p120
  • Filmkvalité 2.7k30, 4k15
  • Native time lapse at 4k30, 1080p30 (för att få olika intervaller)
  •  Native slow motion at 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
  • Enkel laddning up till 16MP vid 10/s
  • Wi-Fi, Bluetooth Smart and USB3.0 koppling
  • Flera tillbehör

Smartphone app finns tillgänglig för iOS vid lansering och en Androidversion ska enligt TomTom komma ”inom kort”.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.