Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Intervjuer

Tommy Prim oskyldig till dopinganklagelser

Den 24 oktober i fjol slog bomben ner bland cyklister i Sverige. Tommy Prim anklagades för att ha tillhandahållit dopingmedel till en norsk cyklist. Underförstått skulle han även ha dopat sig själv under sin karriär. För de flesta kom detta som en kalldusch då Tommy Prim för många cyklister har varit en av frontfigurerna för en ren cykling, fri från doping.

Nyheten presenterades i Expressen vars uppgifter kom från den norska tidningen Dagbladet. I en artikel i Dagbladet hade en norsk åkare, Ole Kristian Silseth, erkänt att han provat doping under sin karriär. Silseth berättade för Dagbladet att han hade fått ett amfetaminliknande piller av en “känd svensk cyklist” vid en tävling i Falun 1984. Däremot namngav han aldrig den svenske cyklisten, vilket man får uppfattningen att han gjorde när man läser Expressen.

Alltomcykel.se gjorde härom dagen en större intervju med Tommy Prim om hans karriär. I samband med denna intervju berättade Tommy hela historien. Allt från dagen då Expressen kom hem till honom på kvällen den 23 oktober i fjol, till hur det verkligen låg till med pillret som Tommy enligt Expressen skulle ha givit Silseth. Tommy berättade att han dagen efter Expressens besök gick igenom sina tränings- och tävlingsdagböcker från den tiden. Dessa visade att han inte ens befann sig i Falun den aktuella dagen, efter att en bruten handled fått honom att kliva av Postgirot och återvända till hemmet i Varberg. Tommy berättade vidare hur han ringde Alf Segersäll för att kolla sina uppgifter. Alf bekräftade att Tommy inte befann sig i Falun dagen då Silseth skulle ha fått pillret. Även Hans Falk, tidigare sportchef för svenska cykellandslaget och numera sportchef för Norges cykellandslag, bekräftade detta.
Hans Falk tog även kontakt med Silseth för att höra om och varför han pekat ut Tommy Prim som den som skulle ha gett Silseth ett piller. “Jag har aldrig namngett denne cyklist”, var Silseths svar till Hans Falk och var media fått namnet från hade han ingen aning om.

Alltomcykel.se tog kontakt med en av de två reportrar som skrev Expressens artikel i vilken Tommy Prim pekades ut. Reportern ville inte uttala sig om varifrån de fått uppgiften att Tommy Prim skulle ha delat ut pillret. Han hänvisade till personen som var ansvarig för projektet vilket var Expressens sportredaktör. Alltomcykel.se kontaktade då sportredaktören som hänvisade till Dagbladets artikel. Alltomcykel.se påpekade att Tommy Prims namn inte återfinns i artikeln som går att ta del av på Dagbladets hemsida, vilket enligt sportredaktören beror på att artikeln på nätet skiljer sig från artikeln i den tryckta upplagan. I skrivande stund har Alltomcykel.se inte tagit del av artikeln i tryckt form men enligt Hans Falk nämns Prims namn inte i denna.
När Alltomcykel.se för sportredaktören presenterade fakta som visar att Tommy Prim inte befann sig i Falun den aktuella dagen, uppgav redaktören att han var oförstående till dessa nya uppgifter. Senare samma dag ringde Tommy Prim tillbaka till Alltomcykel.se och berättade att Expressen tagit kontakt med honom bara timmar efter att vi talade med redaktören. Expressen uppgav för Tommy att de pratat med Silseth och fått alla uppgifter som visar att Tommy Prim är oskyldig till anklagelserna bekräftade.

Annons

Tommy Prim sa under vår intervju att han aldrig har dopat sig. Det enda han hade när han tävlade var “vatten i flaskorna, spaghetti i magen och luft i däcken”.

Den nämnda artikeln går att ta del av här (endast i nätbaserad form, dock):
http://tablet.dagbladet.no/2012/10/23/sport/sykkel/doping/ole_kristian_silseth/24010101/

4 kommentarer

  1. Tack för ert arbete, det uppskattas verkligen!

    Med vänlig hälsning

    Elin
    (dotter till Tommy)

  2. Underbart skönt att läsa. Tur att det finns folk som kan, orkar och vill gräva lite även när det gäller att rentvå någon!

  3. Bra jobb alltomcykel och Fritz! Kanske inte helt förbluffande att Expressen (och Aftonbladet) skriver lite vad helst de känner för.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Bra läge för Emma i Quatar
Close