Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Testat: VOID-plagg

Skandinaver, cyklister och kläddesigners – så ser folket bakom det nya, svenska klädmärket VOID ut. Och det märks. Det här är kläder i avskalad, stilren design. Skandinaviska, klassiska linjer kombineras med tekniska material och genomtänkta detaljer som cyklister gillar. Produktnamn som ”Heritage jersey” och ”Classy jersey” ger en liten fingervisning om ton och stil. Kläderna tillverkas i Europa, på samma fabriker som de ”stora” märkena, men priset ligger ändå en behaglig bit under dessa.

void-wind-jacket-black-products void-wind-jacket-black6-productFärgskalan går företrädesvis i svart och vitt, med vissa avstickare i blått och rött. Klassiska racingfärger alltså, och lätta att kombinera med varandra. Vindjackan som vi testade finns enbart i svart, med vit logga på bröstet samt i ryggslutet, för både dam och herr. Jackan sitter tight och snyggt utan att kännas trång, tack vare paneler i stretchmaterial längs med sidorna och under armarna. Den stänger effektivt ute vinden, är lätt vattenavvisande och vi tyckte att den andades bra när vi testade. Överhuvudtaget upplevde vi att den var lätt och bekväm att cykla i, så bekväm att vi nästan glömde bort den – ända till solen kom fram och vi utan problem vek ihop den och stoppade i tröjfickan där bak. Längs med dragkedjan där fram, som i snygg design är placerad lite till vänster, sitter en flik i reflex och fållen längst ner är försedd med elastisk dragsko. Jackan kostar 899 kronor och vi tycker att det var bra funktion och verkligt snygg design för de pengarna.

voidBib-shortsen är även de snygga i sin klassiska, lågmälda design. Fållen på benen är bred och har en subtil logga i svart på svart. Ett stort plus med bibsen är att vi upplevde dem som mycket bekväma. Hängsledelen består av meshtyg med extra mycket stretch, vilket gjorde att de satt skönt över överkroppen och axlarna. Vi testade tjejmodellen av byxan och ger högt betyg till den viktigaste delen – paddingen. Stretchtyget i hängsledelen gör också att de utan problem passar tjejer med varierande byststorlek. Det enda vi hade lite problem med var storleken. I den storlek som egentligen skulle passat bäst fick vi ett litet glapp längst ner vid benslutet och vi hade önskat att tyget i fållen var något mer följsamt. Vid byte till mindre storlek satt de bättre på benen och ok även i övrigt, om än något tight. Bibsen kostar 1099 kronor för både dam och herr, vilket känns klart prisvärt.

voidVi testade även den kortärmade ”LEO jersey” för tjejer. Det här är avsett att vara en tightsittade racingtröja och vill man att den ska sitta ledigare får man beställa en storlek större än normalt. Meshpanel under armarna och längs sidorna gör dock att den känns bekväm, även om den sitter tight. Den har tre fickor där bak plus en liten ficka med dragkedja för värdesaker. Den är också lättviktig, svettransporterande och allt det där. Men framför allt är den nästan löjligt snygg. Redan på galgen ser den fin ut – väl på finns inget övrigt att önska. Och som vanligt är det de små detaljerna som gör det. Ärmmuddar i samma tyg som resten av tröjan gör att den känns lite ”old-school”, fast på ett fräscht sätt. Loggan i ryggslutet är röd och det subtila leopardmönstret i en sträng på ryggen är to die for – så oväntat och skönt kaxigt på en cykeltröja. Det sticker ut och smälter in på samma gång. 799 kronor kostar LEO-tröjan som finns i svart och rött.

Annons

Framöver kommer fler produkter från VOID, som utifrån vårt nordiska klimat kommer att satsa mycket på tekniska plagg för de 10 månader om året då vi inte har sommar.

Läs mer på www.voidcycling.com.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
VM-cyklisterna dominerade på Mörksuggejakten

Close