Test: Scott Grenade Evo Knee Guard Pris: ca 1 099 kr

Prylar 17 Feb 2017

Vi har fått in en hel del spännande skydd här på redaktionen inför nästa nummer av Allt om MTB som kommer att ha lite av ett säkerhetstema. Bland annat blir det ett test av fyra lite tunnare knäskydd, men redan nu tjuvkikar vi på en lite grövre variant från Scott.

Scott Knee Guard Grenade Evo Test

Plus Genomtänkt knäskydd som skyddar hela knät och gör det väl! Vi gillar också att man kan ta ur innerdelen för att på så sätt underlätta tvätt.
Minus Det är ett ganska varmt skydd (men det får man också räkna med om man ska ha ett så pass vältäckande skydd)
Köp om… Du cyklar mycket enduro och ofta njuter av bikepark-åkning.

Liksom de andra skydden vi kommer att testa är Scotts Granade Evo Guard ett knäskydd där delen som ska skydda mest utgörs av ett viskoelastiskt plastmaterial, Scott kallar sin variant D3O. Det är alltså inget skydd med ”sköldar” i hårdplast utan skyddet utgörs av ett material som är mjukt och smidigt till dess att det utsätts för slag då det hårdnar, en fantastisk uppfinning.

Skydden vägar 550 gram per par, men då får man också ett suveränt skydd och det täcker en stor del av knät. Förutom det allra grövsta skyddet som täcker knäts framsida finns det fem andra paneler fördelade runt knät vilket gör att egentligen oavsett hur ditt knä slår i så kommer det att skyddas.

Skyddet hålls på plats med hjälp av två kraftiga kardborreband som går genom styrande öglor. Inga silikonpaneler eller liknande på insidan av skyddet utan alltså enbart kardborre.

Textilen i skyddet är över lag hyfsat kraftig och ger en känsla av att kunna hjälpa till en hel del när man gått omkull och glider ner längs bikepark-lederna. Mitt i knävecket är materialet tunnare och mer ventilerat.

Det här är ett skydd för dig som är på jakt efter ordentligt med skydd, det sitter skönt på knät utan några tendenser till skav men det är som sagt tänkt mer för lite tuffare cykling. Därför är det kanske inte något man har på sig under ett fyratimmars pass med mycket trampande, då kan något av de skydd vi kommer att testa i nästa nummer av Allt om MTB lämpa sig bättre.

Läs mer: Trailtest – vilken hoj är rätt för dig?
Läs mer: Vilken MTB ska man köpa?
Läs mer: Test – Merida Big Trail 800

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.