Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Test Scicon Aeronaut sadelväska

Scicon Aeronaut

Sadelväskor är kanske inte det snyggaste man kan pryda sin cykel med men Scicon´s Aeronaut väska gör det oftast fula till något snyggt.

 

Som namnet, Aeronaut,antyder är väskan aeroutformad men skillnaden mot en vanlig väska är nog högst minimal och inget vi kände av under testperioden i alla fall.

Monteringen är mycket enkel, smart och “no tools required”, bara skruva dit fästet för hand med den röda knoppen och sedan vrida dit själva väskan ett kvarts varv. Scicon själva kallar systemet för Roller system.

Just väskan är inget direkt väska utan ett stycke plast man trär en gummibehållare över. Känns återigen smart och kul med lite nya idéer.

Pga av sin smidighet begränsas såklart vad man kan få plats med och så mycket mer än en racerslang, medföljande däckavtagare samt fikapengen är svårt att få ner. Med ett skohorn och finess kan man få ned ett litet multiverktyg också.

 

Annons

Sammanfattning.

Scicon själva kallar Aeronaut för “revolutionary” vilket kanske är att överdriva lite men väl en mycket snygg väska för de flesta cyklister utom möjligtvis randonneurer. Ett hyfsat pris gör inte saken sämre.

Pris: 250.-

Återförsäljare: DinVelo.se

 

Scicon3 Scicon4 Scicon2 Scicon5

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju med Oscar Ekstam

Close