Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Team Tre Berg-Bianchi fortsätter sin satsning

Regerande svenska mästaren Alexander Gingsjö och hans Team Tre Berg-Bianchi fortsätter sin satsning och kommer med största sannolikhet dominera de svenska tävlingarna även nästa år.
Regerande svenska mästaren Alexander Gingsjö och hans Team Tre Berg-Bianchi fortsätter sin satsning och kommer med största sannolikhet dominera de svenska tävlingarna även nästa år.

På bara några månader lyckades Team Tre Berg-Bianchi skaffa sig en särställning i svensk cykel. Nu tar det nya proffsstallet sikte på 2016, bland annat genom att knyta Richard Larsén till laget.
“Richard blir ett bra tillskott”, säger Thomas Löfkvist, före dettas proffscyklist och general manager för Team Tre Berg-Bianchi.

Han kan se tillbaka på ett framgångsrikt första år där laget dominerat stort på hemmaplan. Alla tio cyklisterna i teamet vann minst en tävling. Utöver SM, Cykelvasan, linjeloppet Tre Berg och rekordet i Vätternrundan lyckades laget även ta en internationell seger.
“Vi hade samlat ihop de bästa svenska cyklisterna, därför gick vi in i året med höga förväntningar. Och jag tycker att vi levde upp till dem”, säger Thomas Löfkvist.
Men nybygget har bara börjat. Team Tre Berg-Bianchi har i dagarna skrivit kontrakt med 25-årige Richard Larsén, som närmast kommer från Team Argon 18 Scandinavia.
“Han har visat framfötterna i år och vi ser en fortsatt potentiell utveckling, det ska bli kul att jobba med honom.”
Alexander Fåglum Karlsson lämnar teamet och går vidare till norska Ringeriks Kraft, och Sebastian Balck slutar efter mångåriga problem med ryggen och satsar istället helhjärtat på sitt kafferosteri, Balck Coffee. Det här innebär att Team Tre Berg Bianchi nu kör med nio istället för tio cyklister.

“Det gör att vi kan erbjuda cyklisterna ett bättre tävlingsprogram.”
De viktigare tävlingarna under 2016 blir Tour of Norway, som sänds i Eurosport och norska TV2, SM och Tre Berg-loppet.
“Vi förväntar oss bättre internationella resultat under nästa år”, säger Thomas Löfkvist.
Två som tveklöst har den kapaciteten är Svenske mästaren Alexander Gingsjö och Alexander Wetterhall, som vann både Cykelvasan och linjeloppet Tre Berg. Gingsjö berättade i somras i en intervju med Svenska Cycling Plus att han efter säsongen skulle ställa in cykeln i garaget och lägga karriären åt sidan, nu verkar det dock som att han kommit på andra tankar.
“Wetterhall gjorde sin bästa säsong någonsin. Vi är glada över att ha honom i laget, han är vår kapten, den som vi alltid kan lita på”, säger Thomas Löfkvist.
I temat finns även unga, lovande cyklister som Marcus Fåglum Karlsson, Lucas Eriksson och Gustav Höög.
“Det är vår förhoppning att de tar ytterligare ett kliv framåt.”

Annons

En av grundtankarna med Team Tre Berg-Bianchi är att vara en plattform för de svenska talanger som vill ta sig vidare till cykelsportens högsta divisioner
“Vi vill fostra nya svenska proffs, och vi gör det tillsammans med Tre Berg och Bianchi som bidrar med stöttning.”
Nästa år förstärks dessutom laget med en ny sportdirektör, Mats Höllgren från Team Argon 18 Scandinavia.
“Mats är gammal i gamet och har bra erfarenhet, han blir en tillgång på vissa tävlingar”, säger Thomas Löfkvist.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Fem heldämpade 27,5″:or

Close