Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Täta spurtdueller avgjorde Cykelvasan

Det blev som vanligt tätt och en stor klunga in på upploppet när Cykelvasan avgjordes i lördags. Dalaskogarna bjöd på en hel del fukt och banan var tungkörd och sugande, vilket gjorde att få ville gå upp och dra under inledningen av loppet. Klungan var ordentligt samlad och alla favoriterna låg med långt fram upp till Evertsberg, där ungefär halva loppet var kört. Den enda som saknades var förra årets vinnare Fredrik Ericsson som tvingades bryta efter att han kört sönder hjulet redan efter ett par mil.

Mellan Evertsberg och Oxberg sker första seriösa utbrytningen och det är Jesper Dahlström som rycker åt sig en ledning som växer till 45 sekunder som mest innan den jagande klungan återigen börjar plocka in sekunder. In till spurtpriset i Oxberg ligger fortfarande Dahlström först och tar hem priset, men de jagande cyklisterna är nu bara en cykellängd bakom.

Med två mil kvar får norrmannen Anders Fiskvik och den lovande unga landsvägscyklisten Lukas Eriksson en lucka på ett tiotal sekunder. Eriksson gör ytterligare ett ryck och hänger även av norrmannen och med cirka 15 km kvar har Eriksson en lucka på närmare 40 sekunder, men benen vill inte riktigt lika mycket som huvudet på den unga talangen och vid den sista kontrollen i Eldris, med 9 km kvar är avståndet bak till de jagande vargarna bara 11 sekunder och snart får Lukas återigen lägga sig på rulle bakom de andra cyklisterna.

In i Moraparken är det en stor klunga som fortfarande ligger tillsammans och med runt 1 km kvar gör segraren från 2010 ett ryck i ett försök att bli den första att ta hem två segrar och rycket håller ända in på upploppet, men det är många som jagar hårt bakom och med bara några meter kvar fram till mållinjen pressar dig Johan Landström förbi och snuvar Darvell på segern. På samma sekund passerar sedan Dennis Wahlqvist, Emil Lindgren och Gustav Höög och inom 37 sekunder passerar totalt 22 cyklister in.

Annons

På damsidan hade norskan Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Jennie Stenerhag och långloppscupsledaren Hanna Bergman sällskap stora delar av loppet. De tre hade hela tiden en lucka ner till närmaste jagande Emmy Thelberg på över minuten. Ett avstånd som skulle växa ju närmare Mora cyklisterna kom.

In på upploppet ligger Jennie i förarsätet och det känns som att hon har ett grepp om situationen, men framför henne står plötsligt en mur av manliga åkare som inte spurtar alls lika frenetiskt som Jennie och hon tvingas slå av på farten för att inte köra in i dem samtidigt som Hildegunn får ett öppnare spår vid sidan om och kan passera och därmed ta hem segern till Norge. Bergman rullar in tre sekunder senare.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Bilder från Cykelvasan 45 och 30 km

Close