Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

SVENSKARNA SNART IGÅNG I CAPE EPIC

Det episka etapploppet Cape Epic startar idag i Sydafrika, med två svenskar på startlinjen – Calle Friberg och Henrik Sparr som kör som Team Postnord (i vanliga fall Team HiQ). Regerande mästaren i damklassen Jennie Stenerhag kommer dessvärre inte till start efter en muskelskada i låret, men vi hoppas hon snabbt kan vara tillbaka på banan, med en snabb rehabilitering.

Cape Epic har 8 etapper från 18-25 mars över 700 km och 15 000 höjdmeter för totalt 650 lag. Tävlingen börjar med en prolog på 20 km med 600 höjdmeter som körs med individuell start. Calle Friberg och Henrik Sparr i Team PostNord går ut kl 12.11 som lag nr 20 från slutet.

Följ dem här under veckan:

Annons

Cape Epics hemsida: http://www.cape-epic.com
Team HiQ´s Facebook eller Instagram
Team HiQ´s Youtube-kanal

 

Songo Champions Race för välgörenhet kördes i Kayamandi, Stellenbosch tidigare i veckan med startfält som en världscup. Calle blev 15:e ch Henrik 25:a och det blev en bra genomkörare inför starten på söndag. 

Bilder: Jesper Andersson

Tags : Cape Epic

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Svenska Cycling Plus möter: Tobias Ludvigsson

Close