Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Cross

Svensk representation på världscupen i cyclocross

När den andra tävlingshelgen av cyclocross-världscupen avgörs i nederländska Valkenburg har Sverige sju cyklister på plats.

Världscupen inleddes i Las Vegas för en månad sedan, men nu har man flyttat över till Europeisk mark vilket öppnar upp för svenskt deltagande. På elitsidan representeras Sverige i herrklassen av Martin Eriksson, Cykloteket Racing Team, som har dominerat den svenska cupen så här långt, med tre segrar på fyra starter. Enda plumpen i protokollet var ett fall i Uppsala i helgen där han tappade ledningen i loppet och blev trea.

I damer elit startar från Sverige den evigt unga Åsa Erlandsson, Varbergs MTB. Åsa har bara kört en av deltävlingarna i den svenska cupen, men tog då hand om andraplatsen efter Angelica Edvardsson.

På juniorsidan kör Ted Pettersson, Mölndals CK och Anton Olstam, CK Natén Säter i juniorklassen medan David Eriksson, Göteborgs CK, Jonathan Östlund, Tullinge SK och Henrik Jansson, CK Cyclesport.se försvarar de blågula färgerna i U23.

Annons

Med i Nederländerna är även förbundskapten Hans Mård.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Nishiki återkallar cyklar

Close