Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cross

Svensk representation på världscupen i cyclocross

När den andra tävlingshelgen av cyclocross-världscupen avgörs i nederländska Valkenburg har Sverige sju cyklister på plats.

Världscupen inleddes i Las Vegas för en månad sedan, men nu har man flyttat över till Europeisk mark vilket öppnar upp för svenskt deltagande. På elitsidan representeras Sverige i herrklassen av Martin Eriksson, Cykloteket Racing Team, som har dominerat den svenska cupen så här långt, med tre segrar på fyra starter. Enda plumpen i protokollet var ett fall i Uppsala i helgen där han tappade ledningen i loppet och blev trea.

I damer elit startar från Sverige den evigt unga Åsa Erlandsson, Varbergs MTB. Åsa har bara kört en av deltävlingarna i den svenska cupen, men tog då hand om andraplatsen efter Angelica Edvardsson.

På juniorsidan kör Ted Pettersson, Mölndals CK och Anton Olstam, CK Natén Säter i juniorklassen medan David Eriksson, Göteborgs CK, Jonathan Östlund, Tullinge SK och Henrik Jansson, CK Cyclesport.se försvarar de blågula färgerna i U23.

Annons

Med i Nederländerna är även förbundskapten Hans Mård.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.