Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Svensk proffscyklist frontalkrockade med bil

Fredrik ska enligt teamets hemsida vara vid medvetande och kontaktbar. Vi hoppas självklart på ett snabbt tillfrisknande.
Fredrik ska enligt teamets hemsida vara vid medvetande och kontaktbar. Vi hoppas självklart på ett snabbt tillfrisknande.

Sex cyklister i proffslaget Giant-Alpecin frontalkrockade under lördagen med en bil.

Det var under ett träningsläger i Spanien som de sex cyklisterna, varav en var Fredrik Ludvigsson, blev nedmejade. Enligt spansk räddningstjänst ska det ha varit en brittisk kvinna som kört på fel sida av vägen och kört rakt in i klungan, rapporterar AP.

Samtliga sex cyklister är förda till sjukhus, och teamet låter meddela att alla cyklister är vid medvetande och kontaktbara samt att läget är stabilt för samtliga. Lagets läkare säger att ”Hela laget är i chock just nu och det finns en del som måste lösas just nu, men samtidigt inser vi att vi har haft väldigt mycket tur i oturen”.

Annons

Fredrik ska, trots att han ska ha legat längst fram i klungan, klarat kollisionen bra och endast ska fått “skavsår och blåmärken över hela kroppen”. Sämre har det dock gått för flera av lagkamraterna där fyra av de sex inblandade cyklisterna fått frakturer, och flera har opererats under gårdagen eller under natten.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Ännu en ny bloggare

Close