Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Svensk paracykel-trupp till världscup i Emmen

SWE Paracykel Team deltar med tre cyklister i den andra världscupstävlingeh för paracyklister i Emmen, Holland den 6 – 8 juli.

I Emmen får de svenska cyklisterna möjlighet till internationellt motstånd och de kommer att kunna ta viktiga UCI-poäng för att Sverige ska erhålla en dam- och en herrplats till Paralympics i Tokyo 2020.

Trikecyklisten Rickard Nilsson är en av de som åker till Emmen. Rickard har flertalet världscupmedaljer med sig i bagaget samt två VM-medaljer som han tog under VM i Sydafrika 2017.

Louise Jannering har tagit stora kliv framåt de senaste åren som paracyklist i tandemklassen. Tillsammans med sin pilot Anna Svärdström gjorde hon tävlingsdebut för utvecklingslaget i Prag hösten 2016. På deras första världscup kom paret 5:a i tempo.

Annons

Handcyklisten Patrik Ohlqvist kvalificerade sig under säsongen 2016 till utvecklingslaget och har sedan dess kvalificerat sig till landslagsnivå.

De uttagna cyklisterna:
Louise Jannering från föreningen SMACK, kör tandem med pilot Anna Svärdström från Valhall CK
Rickard Nilsson från föreningen SMACK, trike,
Patrik Ohlqvist från föreningen Mölndals CK, handcykel

Rickard Nilsson
Louise Jannering och Anna Svärdström
Patrik Ohlqvist

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Kortbane-SM i Helsingborg 7 juli

Close