Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Svensk närvaro i Tour of Oman

JonasDet svenska proffset Jonas Ahlstrand (Cofidis) är för närvarande i Oman och tävlar, han har precis avslutat Tour of Qatar där enligt Jonas det gick så där. I Qatar hade de lite otur med krascher vilket påverkade deras resultat, som bäst kom Jonas Ahlstrands lagkompis Nacer Bouhanni (Fra) på en tredje plats på den sista etappen.

När nu första etappen av Oman genomförts ser det ut som att laget fått ihop lagarbetet, Nacer som är lagets avslutare var med i kampen om de främsta platserna, och slutade på sjätte plats. Jonas som har till uppgift att dra fram sin lagkapten till spurten slutade på plats 38. Jonas fick samma tid som vinnaren: Andrea Guardini (Astana) då han var med i tätklungan. Bäste nordbo efter den första etappen var Alexander Kristoff (Nor) som redan under Tour of Qatar visade att han är i en suverän form med sin femte plats.

På Tour of Oman kör tävlingen med systemet bonussekunder, därav kan resultatet från själv etappen skilja sig från den totala ledningen.

Annons

I totalen efter första etappen är ställningen som följer:
1. Andreas Guardini – Astana 3.45.28
2. Tom Boonen – Etixx Quick Step 0.00.04
3. Patrick Konrad – Bora Argon 18 0.00.05
4. Matteo Pelucchi – IAM 0.00.06
5. Johann Van Zyl –  MTN Qhubeka 0.0.07
6. Simone Andretta – CSF Bardiani 0.00.09
7. Ramon Sinkeldam – Giant Alepecin 0.00.10
8. Alexander Kristoff – Katusha 0.00.10
9. Nacer Bouhanni – Cofidis 0.00.10
10.Peter Sagan – Tinkoff Saxo 0.00.10
41. Jonas Ahlstrand – Cofidis 0.00.10

Idag (onsdag) så startar tävlingen Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol där vi kan återfinna Tobias Ludvigsson (Giant Alpecin) på startlinjen. Tobias roll i tävlingen är hjälpryttare till lagets kapten John Degenkolb. Andra kända åkare som skall köra tävlingen är bl.a. Alberto Contador (Tinkoff), Chris Froome (Sky), Bauke Mollema (Trek) m.fl.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.