Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
NyheterSvenskar utomlands

Stark öppning av Jonas Ahlstrand i Frankrike

Många svenskar på plats i Frankrike för att köra Circuit de la Sarthe, de som deltar från Sverige är Jonas Ahlstrand, Tobias Ludwigsson (Giant Shimano) samt Gustav Larsson och Thomas Lövkvist (IAM Cycling). Bästa resultat efter första etappen stod Jonas för

Jonas-Ahlstrand-action-team-giant-shimano-682x1024Första etappen av Circuit de la Sarthe kördes igår och Jonas Ahlstrand (Giant Shimano) var med i fighten om segern, tyvärr kom Jonas inte fram och hittade en öppning i klungan. Men oavsett räckte hans spurt till och han placerade sig precis på topp tio.  Även Jonas lagkompis Tobias Ludwigsson var i laguppställningen,   Tobias fick även han till en respektabel placering då han korsade mållinjen på en 25:e plats.

Jonas kommentar efter första etappen var: “Det var en kontrollerad etapp av lagen men på slutet blev det lite hektiskt. Tobias Ludvigsson och  Thierry Hupond var starka idag och såg till att jag skulle komma i rätt position inför spurten, tyvärr tappade vi varandra när det ca 2 kilometer kvar av etappen. Men jag är nöjd, känslan är bra och imorgon (läs idag) har jag en ny chans då det återigen kommer att sluta med en spurt.”

Gustav Larsson och Thomas Lövkvist (IAM Cycling) kör samma tävling som Jonas och Tobias, dock fick inte IAM till spurten vilket medförde att Gustav och Thomas placerade sig relativt långt bak i klungan och körde övermållinjen på 45:e respektive 73 plats.

Annons

Circuit de la Sarthe är etapplopp med totalt 4 etapper, med andra ord 3 etapper kvar, Jonas ligger bäst till i totalen med sin 12:e placering, han är även med i tävlingen för unga åkare (under 25 år) och har där placerat sig på en femte plats. En riktigt spännande öppning av Jonas och vi får följa tävlingen och se om det kan sluta med en pallplacering.

Vann första etappen gjorde Nacer Bouhanni (FDJ) från Frankrike

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ny bloggare – August Martin

Close