Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Stages SC3 utmanar Monark och Wattbike

Profil_1640Stages Cycling är ett företag som framför allt gjort sig kända för PowerMeter, en effektmätare som mäter kraftutvecklingen i vevarmarna, och erbjuder ett riktigt prisvärt alternativ för dig som vill ha koll på din effektutveckling på cykeln.

Nu tar man konceptet vidare ett steg till och lanserar SC3 Indoor Bike, som är en träningscykel för inomhusbruk utrustad med PowerMeters effektmätare.

Stages SC3 display
Den inbyggda displayen bjuder på en mängd med information.

Cykeln är utrustad med en stor display som bjuder på mängder med information om din cykling. Där visas aktuell effekt, snitteffekt, hastighet (på en stillastående cykel), kadens, puls, snittpuls, maxeffekt och så vidare. PowerMeter-mätarna kommunicerar dessutom via ANT+ och Blutooth 4.0 så att du enkelt kan logga din träning med befintliga träningsklockor eller cykeldatorer.

Aluminiumramen till träningscykeln är tillverkad av Giant.

Några av de ytterligare finesserna som hittar på Stages SC3 är:

Stages SprintShift
SprintShift spaken gör att du snabbt kan växla motstånd i tre olika lägen. Perfekt för snabba intervaller.

SprintShift som är en enkel justering av motståndet i tre lägen som fungerar i kombination med det traditionella motståndsvredet. Det möjliggör snabba justeringar av motståndet, perfekt när du vill köra intervaller.

Annons

FitLoc är ett system för att snabbt kunna justera sadelns och styrets position så att du hittar exakt den geometri som du har på din utomhuscykel.

Gates Carbon Drive är en kuggrem i kolfiber som används för kraftöverföringen från vevpartiet till det magnetbromsade motståndshjulet.

Vi har inte haft möjlighet att provköra Stages SC3, men med en prislapp på 31 125 kronor vilket är nästan dubbelt så mycket som den svenska trotjänaren Monark LT2 utgår vi från att den bör leverera.

Vill du läsa mer om inomhusträning och inomhuscyklar rekommenderar vi senaste numret av Svenska Cycling Plus där vi verkligen testat såväl Monark LT2 som Wattbike som kostar lika mycket som en SC3:a. Dessutom har vi provkört några mer plånboksvänliga alternativ för dig som vill bli trött i vinter…

Stages SC3
Drivlinan med en kuggrem i kolfiber ska ge en mycket skön och landsvägslik känsla i pedalerna.
Stages Power Meter
Det är i Stages PowerMeters vevarmar dina kraftansträngningar omvandlas till siffror…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Med Raptors smarta glasögon missar du inget

Close