Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Spännande upplösning på damernas VM-tempo

Emma-tempoDamernas tempolopp bjöd på en riktig nagelbitare med tre tjejer inom sex sekunder.

Emma Johansson körde bra och hade inga större förhoppningar om en framskjuten placering utan tog dagens lopp mest som en ordentlig genomkörare inför lördagens linjelopp som är hennes huvudfokus i år, och där hon också nämns bland huvudfavoriterna till segern. Emma slutade på en 17:e plats i dagens tempolopp.

“Jag får vara nöjd, det var en helt ok genomkörning, hade jag haft en bra dag kunde det ha gått några sekunder snabbare, men det gick ändå ungefär som jag förväntade mig”, säger Emma. “Känslan var ändå bra och det känns fint inför helgen” fortsätter hon. På lördag får hon hjälp av Sara Mustonen, Hanna Nilsson och Emilia Fahlin.

Annons

I täten fick amerikanskan Kristin Armstrong sitta länge i hot-seat, men när startfältet började komma in på de toppseedade cyklisterna (som startade sist) fick hon nöja sig med sin tid i rampljuset för den här gången. Först rullade Nya Zeeländskan Linda Villumsen in på en tid 20 sekunder snabbare än Armstrong, men utifrån mellantiderna var det stenhårt mellan Villumsen och de två sist startande Anna van der Breggen, Nederländerna och tyskan Lisa Brennauer. Van der Breggen som startade näst sist var den som vid senaste mellantiden var närmast Villumsen och endast en handfull sekunder efter. Men in på upploppet gick klockan snabbare än van der Breggen och hon missade guldet med 2,54 sekunder. Kvar på banan fanns nu bara Linda Brennauer och även hon hade bara varit sekunder efter Villumsen vid senaste rapporterna. Men även hon var lite för sen när hon svängde in på upploppet och trots en frenetisk spurt räckte det inte längre än till en bronsmedalj.

Resultat damer elit tempo
1. Linda Villumsen, Nya Zeeland, 40.29.87
2. Anna van der Breggen, Nederländerna, +2.54
3. Lisa Brennauer, Tyskland, +5.26
17. Emma Johansson, Sverige, +1.48.06

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Gustaf 36:a i VM-tempot

Close