Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Som det kan gå…

Det här med mekaniska problem är vardag för många cyklister, men att hela vevpartiet trillar ut är inte en vanlig syn. På gårdagens GP-lopp i Tour of the Gila Silver City lyckades dock Cyclingnews fotograf Jonatan Devich fånga den här lustiga bilden.

Huvudpersonen heter Adam Bryfolge och kör för laget Landis/Trek Team. Under loppet kände han att det var någon som inte stämde eftersom att han inte kunde växla upp till stora klingan fram, en ganska stor nackdel eftersom det var ordentlig medvind längs målrakan där han fick hålla över 130 i kadens för att hänga med klungan. Det ihärdiga trampandet och de många kurvorna gjorde dock att vevlagret lossnade, gick i bitar och föll till marken med två varv kvar av tävlingen. Kommissarierna hade dock överseende och gav Bryfolge samma tid som klungan.

Annons
"Och detta är anledningen till att ni alltid ska kontrollera era vevlager, barn". Foto: Jonathan Devich
“Och detta är anledningen till att ni alltid ska kontrollera era vevlager, barn”. Foto: Jonathan Devich
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Veckans styrkeövning: Marklyft

Close