Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Snart dags för årets Ride of Hope

Glada deltagare i Barncancerfondens cykellopp Ride of Hope 2017. Foto: Magnus Glans

I helgen är det dags för start i cykelloppet Ride of Hope, och det är deltagarrekord. Cyklisterna startar i Umeå på söndag och går i mål i Stockholm en vecka senare. Alla anmälningsavgifter går till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer.

För elfte året i rad arrangerar Barncancerfonden cykelloppet Ride of Hope. Rekordmånga cyklister, hela 80 personer, cyklar hela vägen från Umeå till Stockholm, en sträcka på 117 mil. Många deltagare tillkommer dessutom längs vägen på dagsetapper och citycykling.

– Det är fantastiskt kul med årets deltagarrekord! Vi vill möta trenden att aktivera sig samtidigt som man engagerar sig för något som känns viktigt. Deltagarna i Ride of Hope får fantastisk träning och ett minne för livet samtidigt som de bidrar till livsviktig barncancerforskning, säger Alexander Amprazis, projektledare för Ride of Hope på Barncancerfonden.

Den 29 juli går starten för årets lopp, vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Längst vägen passerar loppet ytterligare två av de barncancercentrum som finns i Sverige: Uppsala och Stockholm. Målgången sker i Hagaparken i Stockholm den 5 augusti.

Annons

Nytt för i år är att cyklisterna kan skapa egna insamlingar. De bjuder in sina vänner, grannar, kollegor och släktingar att sponsra med en summa per cyklad kilometer. Ju fler kilometer desto mer pengar till Barncancerfondens arbete.

Här går loppet
29 juli Umeå-Örnsköldsvik
30 juli Örnsköldsvik-Härnösand
31 juli Härnösand-Järvsö
1 augusti Järvsö-Mora
2 augusti Mora-Falun
3 augusti Falun-Västerås
4 augusti Västerås-Uppsala
5 augusti Uppsala-Stockholm

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Emil Lindgren och Jenny Rissveds svenska mästare XCO 2018

Close