Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossCykelcross

SNART DAGS ATT DELA UT SM-MEDALJERNA I CYKELCROSS

Mattias Wengelin under SM 2015. Foto: Svenska Cykelförbundet
Mattias Wengelin under SM 2015. Foto: Svenska Cykelförbundet

Under helgen 13-14 januari vid Slottsskogsvallen i centrala Göteborg kommer svenska mästerskapen att avgöras i Cykelcross. Cyklisterna kommer mötas av kanske landets bästa och mest väletablerade banor som kommer testa deltagarna såväl fysiskt som tekniskt.

Göteborgs cykelklubb har arrangerat tävlingar i samma område i snart tio år och nu står de även värdar för svenska mästerskapen. Cykelcross är en riktig publiksport och något som upplevs bäst på plats. Just i Slottsskogsvallen har banan ett upplägg så att du ska kunna följa tävlingen från en och samma plats.

– Det är få grenar inom cykelsporten som är så publikvänlig som CX. Dessutom är banan och arenan byggd så att du kan följa cyklisterna nästan hela varvet utan att flytta på dig, säger tävlingsledare Björn Eriksson.

I herrelit har vi en trio som har bytt vinster i SWE cupen under det gångna året. Regerande svenska mästaren David Eriksson kommer få hård konkurrens av sina teamkollegor i Art-V cycling club, Martin Eriksson och Henrik Jansson.

I damelit har vi Ida Erngren, Uppsala CK som får ses som storfavorit efter att ha total dominerat årets SWE cup, men om vi få se regerande svenska mästaren Jenny Rissveds på startlinjen för att försvara sitt guld återstår att se.

Det kommer även att finnas möjlighet att prova på för alla som vill under söndagen.

Detta är första året som cykelcross-SM ligger i samband med att alla andra nationer utser sina mästare, då SM tidigare legat betydligt tidigare. Med ett internationellt anpassat program hoppas man bland annat förbättra förutsättningarna för att vi på sikt ska få cyklister som kan utmana även under exempelvis VM, som traditionellt ligger strax efter de nationella mästerskapen, i år första helgen i februari.

Annons

SCHEMA:

Lördag 13 januari:
11:00 herrjunior
13:00 damelit
14:00 herrelit

Söndag 14 januari:
11:00 prova på
12:30 herrveteran

Komplett schema i tävlingsinbjudan, här.

HITTA:

Lars Israel Wahlmans väg, 414 76 Göteborg.
GPS: koordinater: WGS84: Lat N 57° 40′ 41″ Lon E 11° 56′ 7″ Decimal:57.6782, 11.9355.

Tags : cykelcross-sm

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Årskrönika över nya cyklar 2018: SPECIALIZED DIVERGE

Close