Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Skoda Cycling Team söker nya rekryter

Ingen lär ha missat den svartgröna armén av cyklister som susat fram under åtta timmar de tre senaste åren. Skoda Cycling Team har visat att snabbt även kan vara skoj, och nu är det dags att söka till årets lag.

Är det din tur att klä dig i svart, grönt och ett leende på läpparna? Foto: Martin Stenmark
Är det din tur att klä dig i svart, grönt och ett leende på läpparna? Foto: Martin Stenmark

Förra året gjorde vi ett reportage om laget inför deras tredje sväng runt Vättern, och nu är det alltså tid att söka till årets lag. Totalt kommer laget att bestå av 15 ambassadörer som är erfarna cyklister och 15 rekrytplatser som vem som helst kan söka. Stora delar av upplägget är samma, men vissa saker är nytt.

“Vi har knutit till oss proffstränaren Mattias Reck och har stärkt upp med Canyon som partner”, säger Erik Leonsson som är ansvarig för teamet.

“Jag har sett teamet från utsidan i några år nu och gillar verkligen vad de har åstadkommit. Därför känns det kul att få hjälpa laget från insidan, bland annat med rabatt på cyklar för de rekryter som är intresserade”, berättar Canyons marknadschef Stefan Aaskov.

Alla är välkomna

Konkurrensen om de femton platserna är hård, förra året var det hela 997 personer som sökte. Men enligt Erik Leonsson ska man inte låta sig skrämmas av det stora antalet sökande, då gamla meriter inte är avgörande.

Annons

“Vi söker en rekryt som vill förverkliga sin dröm om en bra tid på Vättern, älskar cykelsporten, har erfarenhet av att cykla i klunga och är en trevlig och bra lagkamrat. Vi vill också skapa ett lag med en bra mix av människor med avseende på både ålder, kön och demografi. Med andra ord kan precis alla söka, så länge man anser sig ha grunkapaciteten för den fysiska utmaningen”, förklarar han.

Om du inte vill vara med, men är intresserad av att följa lagets framfart kommer det att vara lättare än någonsin.

“Nytt för i år är att vi kommer livesända hela Vätternrundan från kameror på våra cyklar”, avslöjar Erik.

Här kan du skicka in din ansökan!

Läs mer: På besök hos Skoda Cycling Team
Läs mer: 4 tips för en snabb runda runt Vättern
Läs mer: Ställ om rytmen till Vätternrundan
Läs mer: Vätternrundan fulltecknad – 95 % av platserna tog slut direkt

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Recension: Rapha Merino Mesh Base Layer & Brevet Long Sleeve Windblock Jersey

Close