Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Scott Solace – ny komfortracer

Scott SolaceScott har tagit fram en ny racer i komfortsegmentet, perfekt för dig som hellre gillar att köra bekvämt och lite längre än ihopvikt över cykeln med mjölksyra sprutande ur öronen under max en timme.

Solace kommer att släppas till nästa säsong i fyra olika modeller. Som vanligt är det komponenterna som skiljer modellerna från varandra. Billigast blir Solace 30 som är utrustad med Shimano 105 komponenter medan Solace Premium blir värstingen med Dura-Ace Di2.

För att få cykeln bekvämare att sitta på hade den ett relativt kort överrör och lite högre styrhuvud. Det ger en lite mer avslappnad sittställning även om det inte ger dig lika optimal aerodynamik.

Under utvecklingen av Solace har man delat upp ramkonstruktionen i två zoner, komfortzonen och kraft (Power)zonen. Styrhuvudet, diagonalröret, vevpartiet och kejdestagen står för kraften och har utvecklats med styvheten i första rummet, medan överrör, sadelrör, sadelstolpe, samt sadelstag har utvecklats med flexibilitet och komfort som största prioritet. Det ska ha skapat en cykel som ger cyklisten det bästa av två världar, eller man har i alla fall inte behövt kompromissa på varken komfort eller styvhet i de viktiga partierna. Att bygga en optimal cykel handlar ju alltid om att kompromissa mellan komfort och styvhet.

Annons

Ytterligare en detalj som skiljer Solace från en konventionell cykel är att man, precis som några andra tillverkares komfortracers gjort inför 2014, flyttat ner den bakre bromsen till under vevpartiet. Detta är ett trick som många tempocyklar tidigare gjort för att förbättra aerodynamiken, men det är inte huvudorsaken för Scott som genom att flytta bakbromsen kunnat plocka bort staget mellan sadelstagen och därmed kan de flexa bättre individuellt och därmed erbjuda bättre komfort.

De rekommenderade priserna för Solace kommer att hamna på från 2 200 Euro för Solace 30 med Shimano 105 komponenter och en vikt på 8,10 kg. Solace 20 är utrustad med Ultegra och väger in på 7,35 kg för 3000 Euro. Solace 10 hamnar bara några gram över 7 kg och är utrustad med Dura Ace 9000 komponenter för 4000 Euro. Kungen på tronen blir Solace Premium med elektroniska Dura Ace Di2, lättare (och dyrare) kolfiber i ramen, samt en vikt på 6,45 kg. Men räkna med att få betala också – riktpriset blir 8000 Euro.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykeltillverkare går ihop för att få godkänt för skivbromsar

Close