Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Säsongspremiär för långloppscupen

Imorgon lördag är det premiär för Långloppscupen i MTB. Först ut är Billingeracet utanför Skövde som bjuder på en riktigt tuff bana som många anser är det mest krävande loppet i serien. Loppet både inleds och avslutas med en klättring upp för berget Billingen och när cyklisterna når den ökända ”Strupen” med bara några hundra meter kvar gäller det att antingen ha lämnat konkurrenterna bakom sig redan tidigare, eller inte vara full av mjölksyra redan. ”Stupen” är nämligen en riktigt brant avslutning på en redan tuff backe, och efter den är det bara 4-500 meter kvar till målflaggan.

Kan världsmästarinnan i MTBO,. Cecilia Thomasson, utmana tjejerna om segern på Billingen? Foto: Peter Bergström
Kan världsmästarinnan i MTBO,. Cecilia Thomasson, utmana tjejerna om segern på Billingen? Foto: Peter Bergström

Årets upplaga krockar med bland annat EM i långlopp nere i södra Tyskland, där flera tunga långloppsnamn finns med. Men det öppnar istället upp för lite nya intressanta namn. Damelitklassen är tyvärr som vanligt relativt tunn med endast nio anmälda cyklister. Men vi hittar bland annat Ivanda Eiduka, Kvänums IF som blev trea totalt förra året. En som kanske kan utmana Ivanda om segern är den rastaflätsförsedda världsmästarinnan i MTB-orientering Cecilia Thomasson, Östersunds CK. Det ska bli mycket intressant att se vad hon kan göra utan karta på styret. Hon lär i alla fall vara revanschsugen efter med hennes ögon sett mediokra resultat när världscupen i MTBO inleddes förra helgen i Ungern.

På herrsidan saknas också en hel del tunga namn som är iväg och kör på annat håll. Men vi hittar bland annat Axel Lindh, SCS Racingteam, som var med i täten ända in på upploppet på Lidingö förra helgen där han fick ge sig för Wengan och Edin som han dock slipper den här helgen. Vi hittar också förra årets eviga tvåa, Mickael Flockhart, CK Norrtälje/Pedalologerna.com, som säkert hoppas på att få sin första seger i cupen.

Annons

En som fick släppa Lindh förra helgen efter en lite vurpa var Henrik Sparr, CK Ceres, men om han håller sig på hjulen hela vägen in den här helgen kommer han säkerligen vara en som utmanar Axel och Micke upp för ”Strupen”. Räkna också med att Lars Bleckur, Cykloteket Racingteam, inte heller kommer att ge sig i första taget.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Gör din hobby till ditt drömjobb!

Close