Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Rissveds knep OS-platsen

Det har sedan en tid stått klart att Sverige får skicka en tjej till MTB-tävlingen i Rio, och frågan har stått och vägt på om det ska bli Jenny Rissveds eller Alexandra Engen som skulle få den åtråvärda platsen. Idag kom så beskedet och det blir Jenny som får packa väskan och fightas om OS-medaljerna i Brasilien.

Även om Alexandra körde mycket bra på EM hemma i Huskvarna gissar vi att Jennys 2:a placering i världscupen i Albstadt vägde ännu tyngre.

Sverige kommer med största sannolikhet ha ytterligare en kompetent MTB-cyklist på plats i Rio, nämligen Calle Friberg, men trots att Sverige enligt nationsrankingen har en plats i startfältet är det mycket tveksamt om Calle får utnyttja den, eftersom han inte varit nära att visa upp att han kan vara med och fightas om den topp åtta placering som SOK ställer som krav. Calle kommer istället att peppa och heja på sin sambo Lisa Nordén som även hon idag fick klartecken att hon får åka till Rio.

Annons

Övriga cyklister som redan är klara för OS är landsvägscyklisterna Emma Johansson, Emilia Fahlin och Sara Mustonen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Testat: Squirt Lube – nytt kedjesmörj från Sydafrika

Close