Resultat Långa Lugnet

MTB tävlingsnyheter 28 Maj 2016

Vädergudarna skonade förvisso deltagarna från regn under själva loppet, men förhållandena i skogen fick Novemberkåsan att blekna i jämförelse. Banan är i sig riktigt rolig och arrangörerna gjorde ett toppjobb, men den redan tuffa höjdprofilen i kombination med lervällingen gjorde att loppet blev riktigt jobbigt. Speciellt imponerade är vi av motionärerna lite längre bak i fältet som fick ta sig fram på riktigt uppkörda stigar.

 

I damelit-klassen blev det en jämn fight mellan Jennie Stenerhag (Falu CK) och Ida Jansson (Team Lapierre Sweden). Segermarginalen blev bara tio sekunder till Jennies fördel. “Ida var riktigt stark idag, men jag kände att jag hade lite övertag nedför så jag attackerade över sista krönet för att vara först när det började gå nedför mot Lugnet igen”, sa Jennie efter loppet. “Det var lite extra skoj att vinna på hemmaplan, speciellt eftersom detta är det enda långloppet i Sverige som jag inte vunnit tidigare”, sa hon. Tredjeplatsen knep Team Ormsalvas Isabelle Söderberg.

I herrklassen var det många starka åkare som punkterade bort sig, bland annat Calle Friberg och båda åkarna från Team Tre Berg-Bianchi. I stället var det en fyramannagrupp innehållandes Fredrik Edin (Sepura Toyota racing with Birk), förre svenska mästaren på landsväg Michael Olsson (Serneke Allebike Racing Team), Matthias Wengelin (Almby IK/Team Bergslagsloppet) och Johan Landström (Team Ormsalva). Av dessa var Wengelin den starkaste, han kunde defilera i mål rullandes på bakhjulet med Edin och Olsson på andra respektive tredje plats. Wengelin har därmed full pott i Långloppscupen hittills i år.

_20160528_155120_20160528_155225_20160528_155044_20160528_155010

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.