Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Kost, kropp och själ

Protein Smoothie från WNT Sport för dig som tänker på vikten men inte farten

wnt_protein_smoothie_6157Som vi tidigare skrivit växer det upp sportdrycker och återhämtningsdrycker lika snabbt som ogräset i trädgårdslandet där hemma.

En relativt ny och okänd aktör är WNT Sport som har bland annat några goda bars som vi skrivit om tidigare. (http://178.62.59.22/cyclingplus/17914/nya-mellanmals-bars-fran-wnt/) Deras senaste tillskott är en Protein Smoothie som är tänkt att ta efter passet för att fylla på proteindepåerna, men det är också i princip det enda som fylls på då innehållet av övriga näringsämnen är tämligen begränsat. En flaska som innehåller 33 cl ger dig hela 26 gram protein men endast 5,3 gram kolhydrater och 2,3 gram fett. En blandning som kan fungera bra om du har som mål att snabbt återställa muskelstyrkan, men inte fylla på någon energi. Det vill säga att ditt mål är att gå ner i vikt, utan att fokusera på prestation.

Den flaska som vi har testat hade smaken av jordgubbar, och till skillnad från många andra liknande drycker innehåller faktiskt drycken riktiga jordgubbar. Vi anser dock inte att det märks speciellt mycket i smaken, utan är det sötningsmedlen sukralos och acesulfam K som dominerar smaken.

Annons

Är du inte allt för känslig för den ganska distinkta smaken av sötningsmedel och vill ha något uppfriskande efter träningspasset utan att få i dig onödiga kolhydrater så kan en flaska WNT Protein Smoothie vara ett bra alternativ för 29 kronor.

Tillhör du istället dem som tycker att prestationen på cykeln är det primära och hellre återhämtar dig snabbt inför morgondagens träningspass föreslår vi att du köper en liter ekologisk mjölk och några jordgubbar och blandar dem i mixern och får en motsvarande produkt för en dryg femma. Kolhydraterna som du får på köpet fyller upp dina depåer igen så att du snart är redo för nästa träningspass igen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Glenn Magnusson är tillbaka som förbundskapten

Close